Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 24 januari 2017

3 favorieten van de Roomed redactie

Elke dag komen wij hier op de Roomed redactie nogal veel mooie items tegen voor in huis. Het is haast niet bij te houden! We worden overspoeld met inspiratie en ons verlanglijstje wordt dan ook met de dag langer en langer. Daarom hebben we de tuesday treasures in het leven geroepen, drie favorieten van de Roomed redactie.

Vandaag: de allermooiste kleur roze in een DIY projectje van editor Esmé, een te handige website voor een neonletter-kunstwerk en een stijlvolle hanglamp voor elk interieur.

Nancy’s blushes

Zo af en toe, bij het parkeren van mijn fiets voor mijn voordeur, kom ik wel eens handige objecten tegen. En met ‘objecten’ bedoel ik spullen die mijn buren hebben afgedankt, maar die zeer welkom zijn in mijn eigen interieur. Zoals bijvoorbeeld een super handige, egale witte plank die ik vaak gebruik voor flatlay-fotografie. Een aantal maanden geleden zag ik bovenstaand rekje staan. Ik geloof oorspronkelijk een wijnrekje, maar ik zag meteen dat dit een te leuk tafeltje zou kunnen zijn voor mijn mooie Monstera plant.

Dus hup, het rekje ging twee trappen op mee naar boven. Nu zeur ik al weken om een roze muur, maar helaas is mijn vriend het daar niet helemaal mee eens. Gelukkig kreeg ik hem wel zo ver dat ik ‘iets anders’ mocht schilderen, zolang het maar mooi roze zou zijn. Of naar zijn zeggen, Acne roze – een zachtroze kleur die vaak terugkomt in de huisstijl van dit Scandinavische modelabel. En dus ging ik op zoek naar die precieze kleur. De aller-allerbeste optie? Nancy’s Blushes van Farrow & Ball. Ik gebruikte de muurverf – puur omdat ik die matte look zo mooi vind – en in twee laagjes toverde ik het rekje om van wijnrek naar stijlvolle plantenstandaard.

>> Match made in heaven: tropische planten met roze

Je eigen neonletter-kunstwerk

Sinds ons bezoekje aan het prachtige grachtenpand van Liza Chloë, is de complete Roomed redactie head over heels verliefd op haar neon kunstwerk. Het geeft haar stijlvolle interieur een extra knipoog: bij Liza hangt namelijk de grappige quote ‘That’s what she said’ aan de muur. Liza kocht dit kunstwerk bij Art Basel, de kunstfair in Miami. Gelukkig is door de komst van de website Sygns deze musthave iets makkelijker te realiseren. Met de customizer kun je zelf een tekst invoeren en de kleur, het font en het ophangsysteem uitkiezen. Ideaal!

De Tage lamp

Deze lamp van Pholc is zó mooi. En ook heel veelzijdig: de lamp is te koop in verschillende kleuren en vormen en daarnaast past ‘ie goed in zowel moderne als klassieke interieurs. Eigenlijk willen we er niet teveel over zeggen. Droom vooral even weg bij deze prachtige interieurs met de Tage lamp in de hoofdrol..

Reageer op artikel:
3 favorieten van de Roomed redactie
Sluiten