3 dingen die wij de afgelopen maand ontdekten

Op Roomed geven we je dagelijks een kijkje in andermans huis en proberen we zoveel mogelijk tips en inspiratie te geven zodat ook jij van je eigen huis een droomplek kunt maken. Maar hoe zit het nou eigenlijk met de Roomed redactie zelf? Hoe zitten de Roomed redacteurs er thuis bij? Waar doen wij inspiratie op, welke plekken hebben wij afgelopen maand bezocht en welke lessen trekken we zoal uit onze DIY-projecten?

Omdat wij je graag wat meer persoonlijke verhalen vertellen, geven we je elke maand een update van onze ontdekkingen. Hiermee hopen we je een klein kijkje in ons leven te geven vol geluksmomentjes én blunders (wij zijn immers ook maar gewoon mensen).

Renée: Van Amsterdam naar Kopenhagen

Als designliefhebber moét je een keer in Kopenhagen geweest zijn, werd mij meerdere malen verteld. Ze hadden gelijk. Natuurlijk, want bijna al het goede design komt uit Scandinavische landen. Maar ik ontdekte meer dan design. Kopenhagen is klein, rustig en prima te ontdekken in twee dagen tijd. Daarmee is het de perfecte bestemming als je er eventjes tussenuit wilt. Binnen anderhalf uur vlieg je van Schiphol naar Kopenhagen, waar je direct de trein pakt en met 20 minuten in het centrum bent. De beste manier om Kopenhagen te verkennen is op de fiets, gewoon zoals we in Amsterdam (en heel Nederland) ook doen dus! Ohja, nu we het toch over Amsterdam hebben.. ik kwam er dus wel achter dat ik stiekem een beetje verslaafd ben aan de drukte van onze hoofdstad. Kopenhagen is leuk, je kan er (super!) goed eten en de mensen zien er goed uit, maar qua sfeer en levendigheid wint Amsterdam het toch echt voor mij.

Voor wie benieuwd is: binnenkort verschijnen mijn reistips voor Kopenhagen op Roomed. Nog even afwachten dus!

Esmé: Een stapel mooie boeken is het beste accessoire

Oké, laat me bovenstaand statement eerst even nuanceren. Natuurlijk wist ik wel dat je je interieur met mooie boeken een bijzondere en persoonlijke look geeft. Het is ook niet voor niets dat de mannen van MENDO elke twee weken een bijzonder boek uitlichten. Ik ben net verhuisd en in mijn kleine studio kwamen al die prachtige koffietafelboeken helemaal niet goed tot hun recht. Als je maar een beperkte oppervlakte hebt, ga je immers vaker denken in praktische opbergoplossingen in plaats van dat je echt goed kijkt of iets esthetisch is. Zonde, want Vivienne Westwood, Grace Coddington, Sacai, Takashi Murakami en Henri Cartier-Bresson horen niet thuis in een donker hoekje in de tv-kast. Gelukkig kon ik daar nu eindelijk verandering in brengen en Maneki-neko (de Japanse lucky cat) lijkt daar ook zeer content mee.

Mirre: Afscheid nemen, bestaat niet

Oké, dat klinkt best heftig, maar het slaat wel op wat ik afgelopen maand leerde. Mijn ouders zijn namelijk verhuisd, wat betekent dat het huis waarin ik ben opgegroeid niet meer ‘van ons’ is. En het was niet zomaar een huis; een huis met zeven slaapkamers en omringd door een tuin. Dat ze iets anders zochten, was dus niet zo vreemd. Wat moeten ze immers met zo’n groot pand nu alle kinderen uit huis zijn? Ik stond er daarom ook niet zo bij stil.
Tot de dag dat we de sleutels inleverden. Zo leeg en kil had ik de kamers nog nooit gezien. Alle herinneringen schoten door mijn hoofd: barbecues in de tuin, grootse NYE-feesten en een meisjeskamer in Barbie-thema voor mijn zesde verjaardag. Onbewust heeft een huis dus toch (emotionele) waarde. Sta er maar eens bij stil. Wanneer je denkt aan je kinderjaren, speelt een groot deel zich waarschijnlijk af in je ouderlijk huis. En dan besef je eigenlijk toch dat écht afscheid nemen niet bestaat, de herinnering blijft bestaan!

Reageer op artikel:
3 dingen die wij de afgelopen maand ontdekten
Sluiten