Frederique Rekers
Frederique Rekers Tips 9 mrt 2021

Dit zijn de 3 belangrijkste ruimtes in de leer van Feng Shui

Feng Shui gaat over de manier waarop onze omgeving ons geluk beïnvloedt. Je interieur kan hierbij dus erg belangrijk zijn. In Feng Shui zijn er drie kamers in je huis waar je eigenlijk extra aandacht aan wilt besteden.

In dit artikel delen we de belangrijkste ruimtes in je huis in de leer van Feng Shui.

Feng Shui: we hebben er allemaal wel eens van gehoord, maar wat ís het precies

De Feng Shui slaapkamer

De slaapkamer is een plek waar we veel tijd spenderen en echt tot rust komen. Vaak is dit ook de enige kamer waar jij je helemaal kan ontspannen. Het kan het gevoel van intimiteit en privacy in je huis beïnvloeden.

Enkele tips om je slaapkamer Feng Shui in te richten:

1. Plaats je bed als machtspositie in je kamer.

Dit betekent naar de deur gericht en het liefst vast tegen een stevige muur. Zo kan je direct zien wie er in en uit de kamer komt en kan je mind beter tot rust komen. Dit bevordert de stabiliteit.

2. Geen elektronica

Elektronica in je kamer kan je slaapniveau beïnvloeden maar ook je energielevel bepalen. Ze geven een gevoel van rusteloosheid.

Kan jij je mobiele telefoon echt niet in een andere kamer kunnen laten, zorg er dan voor dat je hem neerlegt op een plek in je kamer ver weg van waar je slaapt.

Altijd al willen weten: dit staat er op het nachtkastje van opruim queen Marie Kondo

3. Geen rommel dichtbij je bed

Veel rommel in je slaapkamer kan absoluut niet volgens de Feng Shui. Veel rommel stimuleert het gevoel van vastzitten in huis. Houd daarom de ruimte onder je bed en nachtkastje vrij voor een betere energiestroom.

Mocht je de ruimte onder je bed echt nodig hebben voor opslag, zorg er dan voor dat er alleen zachte items liggen zoals kleding of beddengoed. Zo kan je de lichte energie die om je bed heen hangt behouden.

4. Geen familiefoto’s

Misschien een beetje gek, maar de slaapkamer is een hele intieme ruimte en daarom is er dus alleen plek voor foto’s van jou en je partner. Het hebben van veel familiefoto’s (al helemaal dicht bij je bed) kan zelfs zorgen voor problemen in je relatie.

Hal en voordeur Feng Shui

De hal en je voordeur staan helemaal in het teken van nieuwe kansen en wordt gezien als de opening van je huis. Via hier kan namelijk alle positieve energie je huis bestreden.

Deze ruimte moet dan ook opgeruimd en uitnodigend aanvoelen, met de volgende tips heb jij een Feng Shui hal/voordeur:

1. Gebruik je voordeur

Veel mensen gebruiken alleen de achterdeur om hun huis te betreden. Probeer je voordeur minimaal één keer per dag met aandacht te openen. Zo kan nieuwe energie je huis in en sta je meer open voor nieuwe avonturen en kansen.

Als je er helemaal voor wilt gaan kan je de voordeur ook een andere kleur verven zodat hij echt opvalt en je mensen stimuleert om hem te gebruiken.

Instagram heeft gesproken: dit zijn de populairste kleuren voor je voordeur

2. Houd het netjes

Een opgeruimde hal is goed en vegen is hiervoor een goede manier. Hiermee kan je de stagnerende energie opwekken en meenemen in je huis.

3. Yin en Yang

De energie die door je voordeur komt kan heel gehaast of juist langzaam zijn. Dit kan komen door de plek waar je woont (wonen aan een drukke weg bijvoorbeeld).

Als je voordeur yang is (druk) kan je de drukke energie vertragen door bijvoorbeeld een zandloper of tapijt te plaatsen. Is je voordeur Yin (kalm) dan kan je een kristallen kroonluchter ophangen om de stroom ‘chi’ te versnellen.

De keuken

De keuken is een plek waar we eten en eten maken. Het wordt in de Feng Shui beschouwd als het hart van het huis. Tips voor de keuken:

1. Gebruik spiegels

Je fornuis moet eigenijk, net als je bed, in een machtspositie staan. Als dit niet zo kan/is, kan je spiegels plaatsen in je keuken om dit aan te passen. Zo ervaar je meer controle omdat je altijd kan zien wie binnenkomt.

2. Berg messen op

Messen zien er agressief uit door hun scherpe zijkant dus je wilt ze niet continue in het zicht hebben. Ruim ze op of organiseer ze anders op je aanrecht. Dit zal bijdragen aan een meer vredige toon van energie in de keuken.

3. Natuurlijk licht

Je wil je keuken zo natuurlijk mogelijk hebben. Je begint hier je dag met je ontbijt en zonlicht stimuleert serotonine (een stof met belangrijke functies voor je spijsvertering), handig dus!

Je kan, als er geen natuurlijk daglicht in je keuken komt, kiezen voor lampen die daglicht nabootsen of andere soorten verlichting. Kies wel voor een warme lamp zodat je een zonnig gevoel krijgt.

4. Geen kapotte dingen

Gebroken en verwaarloosde dingen lijken op gebroken energie in je huis én in je leven. Maak er een prioriteit van om kleine kapotte dingen te fixen. Bijvoorbeeld scharnieren van kasten of kapotte keukenapparaten. Dit is niet alleen goed voor de Feng Shui maar ook gewoon erg handig om te repareren.

Zo kies je volgens de leer van Feng Shui de beste kleur voor elke kamer in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mindbodygreen

Reageer op artikel:
Dit zijn de 3 belangrijkste ruimtes in de leer van Feng Shui
Sluiten