Naomi Pater
Naomi Pater Interieur 24 feb 2022

Deze 3 badkamerstrends van 2022 gaan we 贸贸k in de toekomst veel zien

Tegenwoordig is de badkamer meer dan alleen een plek om te tandenpoetsen. We willen er 茅cht tot rust komen en dat is niet gek. Je begint en eindigt hier immers je dag. De volgende drie badkamertrends zijn niet alleen trends van nu, maar ook van de toekomst.

Dit jaar maken we van de badkamer een ware wellness ruimte, komen er tot rust met aarde tinten 茅n kiezen steeds vaker voor duurzaamheid. We lichten de trends graag voor je uit, zodat ook jij weer een portie inspiratie hebt.

Badkamer trends van 2022

Luxe wellness aan huis

Tegenwoordig zien we dat de badkamer steeds meer een luxe wellness plek wordt. We willen ook thuis kunnen badderen in een rustgevende atmosfeer vol planten, kaarsen, fijne producten en luxe objecten.

Bij dat laatste moet je denken aan vrijstaande baden, mooie inloopdouches en slimme verlichting. Populaire materialen die gebruikt worden bij deze trend zijn nikkel, koper, goud en grafiet.

Natuurlijke en aarde tinten

Aardetinten zoals donkergroen, bruin, beige en terracotta zijn d茅 trendkleuren van dit jaar. We zien ze in iedere ruimte wel terugkomen. Het zijn basiskleuren die een gevoel van rust met zich mee brengen. Materialen als hout en natuursteen passen uitstekend bij deze kleuren.

Een aantal planten maken het geheel compleet. Ze zijn goed voor je gezondheid, door hun luchtzuiverende vermogen en de groene kleur zorgt voor een kalmerend effect. Ook fleuren ze een ruimte direct op. Ideaal dus voor een badkamer.

Kies bijvoorbeeld voor een drakenplant, deze houdt erg van een hoge luchtvochtigheid. De kentia palm en de graslelie doen het ook goed in deze vochtige ruimte.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt steeds meer een rol in het interieur. Om hieraan te voldoen kies je voor kwalitatief betere producten die langer meegaan en waardoor je dus niet na een aantal jaar weer iets nieuws moet kopen. Zonde. Daarnaast kies je bij deze trend voor producten die in hun gebruik duurzaam zijn, door water of energie te besparen.

Dit waren de drie badkamertrends die we in 2022 veel zien. Ook in de toekomst worden deze trends steeds meer de norm voor een fijne en comfortabele badkamer.

Pastel in de badkamer: 8 prachtige voorbeelden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Villeroy & Boch

Reageer op artikel:
Deze 3 badkamerstrends van 2022 gaan we 贸贸k in de toekomst veel zien
Sluiten