4 tips voor het wikkelen van lampjes voor een industriële look

Verlichting in huis zorgt voor veel gezelligheid en sfeer. Bij een industrieel interieur zijn industriële lampen niet te missen. Wij geven een aantal tips hoe je een snoer met lampen op een speelse manier om een stalen buis of balk kunt wikkelen.

Ben jij gek op een industriële look? Bekijk dan dit appartement!

Bloglovin
Bloglovin

Kleuren

Het wikkelen van industriële lampen in de keuken geeft een stoere sfeer. Kies vooral voor de juiste kleurcombinatie. Heb je een lichte keuken met veel koele kleuren? Ga dan net als op de bovenstaande foto voor een wat gelere kleur lamp die zorgt voor een warme tint in huis.

Kallibry
Kallibry

Van hoog naar laag

Voor een wat stoerdere en speelse uitstraling van je interieur kun je ervoor kiezen om kleine en grote lampen te combineren die op verschillende hoogtes hangen. Hierbij moet je rekening houden met diverse formaten lampjes. Wil je dat de lamp hoger hangt?
Wikkel dan het snoer meerdere malen om de balk heen. Als je ‘m lager wil laten hangen, dan doe wikkel je het snoer er logischerwijs minder vaak omheen. Voor een speels effect wissel je de hoogtes af, zoals op de foto.

Kisflanc

Nonchalante uitstraling

Een nonchalante uitstraling creëer je door het snoer met lampjes losjes om de balk te wikkelen. Als je van plan bent om dit boven de eettafel te doen, hou er dan rekening mee dat je ze niet te laag hangt. Voor je het weet trek je het snoer mee naar beneden tijdens het diner!

Boligmagasinet
Boligmagasinet

Combineren

De industriële lampen zijn ook prima te combineren met een modern interieur. Op bovenstaande foto kun je dit goed zien. Het huis bestaat uit strakke lijnen met een typisch moderne keuken. Je oog wordt meteen naar de stalen buis met lampen boven het kookeiland getrokken. Het stalen kastje in de hoek heeft een industriële look en combineert dus mooi met de lampen.

Meer inspiratie

Meer lichtgevende inspiratie? Check hier een verzameling van de mooiste interieurverlichting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 tips voor het wikkelen van lampjes voor een industriële look
Sluiten