Van oud Londens huis naar een slim ingedeeld appartement

Dit fijne appartement staat in Primrose Hill, een wijk vlakbij The Regent’s Park en Camden Town. Vóór de verbouwing zag het er een beetje grauw uit, maar architectenbureau Amos Goldreich transformeerde het tot een slim ingedeeld appartement met veel natuurlijk licht. Wij delen met jou de voor en na foto’s, want dat blijven toch de állerleukste binnenkijkers!

Ben je door dit appartement nou helemaal geinspireerd en wil je zelf ook aan de slag? Check dan eerst even deze tips, zodat je je verbouwing goed doorkomt!

Zelfs toen het appartement nog in oude staat was, had het al veel potentie. De grote ramen brachten veel licht binnen, maar door de grauwe muren werd dit licht niet gereflecteerd. Door de nieuwe witte muren en vloer baadt het appartement nu in het zonlicht.

Voor de verbouwing was de ingang van de keuken via de kleine hal. Amos Goldreich Architecture heeft besloten om de muur te doorbreken, zodat ook de keuken enkele zonnestralen kan meepakken. Een goede beslissing, vinden wij. De keuken is nog steeds behoorlijk compact, maar doordat de keuken nu bij de woonkamer wordt betrokken, heeft het wel een meer ruimtelijke uitstraling.

In de zijmuur is ook een halfhoog raam gemaakt, zodat wanneer je in de keuken staat, je contact hebt met het gehele appartement.

Om meer opbergruimte te creëren, is in de langste muur een inbouwkast gemaakt, met strakke witte planken die perfect aansluiten op het witte stucwerk. De onderste plank is wat dieper en heeft twee handige lades gekregen. Zo fungeert de onderste plank als bureau en is er op een slimme manier een werkplek gecreëerd. Dit principe zagen we ook in dit kleurrijke maar moderne appartement. Zo’n bureau moet natuurlijk wel heerlijk opgeruimd blijven, zodat de rest van het interieur ook rustig blijft. Daarvoor gebruik je natuurlijk de KonMari methode!

Ook de badkamer is flink onder handen genomen. De drukke patronen zijn vervangen voor moderne marmeren tegels. Hierdoor oogt de badkamer al meteen een stuk meer open. Wij geven je vijf gouden tips om je verouderde badkamer een beetje op te pimpen, check dit artikel!

De inbouwkast in de slaapkamer is gebleven, maar dan wel – net als de rest van het huis – in een moderne look. De muren zijn glad gestuukt en alles heeft een lik spierwitte verf gekregen. Wat een wereld van verschil!

Ook het artikel over dit bijzondere huis is zeker een kijkje waard, want daar duurt de verbouwing al ruim vijftig jaar!

www.agarchitecture.net

Reageer op artikel:
Van oud Londens huis naar een slim ingedeeld appartement
Sluiten