Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 5 jan 2021

Stop met uitstellen en begin vandaag nog met het opruimen van je rommella

We hebben er allemaal wel een: een rommella. Het is die ene la waar je al troepjes in liggen. Elastiekjes, schuifspeldjes, punaises, knopen, bonnetjes, noem het maar op. Handig om alles bij elkaar te leggen? Ja. Maar is het nodig om te bewaren? Nee, echt niet. Met dit stappenplan leer je voor eens en voor altijd je rommella opruimen.

Met het opruimen van deze items uit je rommella zal je zien dat ‘ie een stuk overzichtelijker wordt. De onderstaande dingen zijn namelijk écht niet nodig om allemaal te bewaren. Het is het filteren van de troepjes, zeg maar.

Jouw rommella opruimen doe je met dit stappenplan

1. Verlopen spaarkaarten en zegels

Gooi ze in de papierbak.

2. Spaarkaarten en zegels die nog niet verlopen zijn

Ga je ze nog gebruiken? Leg ze dan op een plek neer waar je er aan denkt voordat ze verlopen, zoals in de buurt van je agenda of in je portemonnee. Als je ze niet gaat gebruiken, gooi ze dan meteen in de papierbak.

3. Knopen

Weet je niet eens meer van welke broek of bloesje de knoop is? Dan hoef je ‘m ook niet bij de hand te hebben. Leg ze bij de rest van je naai spullen, of gooi ze weg.

4. Haarspeldjes

Je rommella lijkt wel een nieuwe verzamelplaats van bobbypins te zijn. Waarom ben je die dingen altijd kwijt? Leg ze weer terug in de badkamer, en maak er een vaste plek voor.

5. Munten

Waarom zou je die in de rommella laten liggen als je ze ook uit kunt geven? Of stop ze in een spaarpot. Een extra spaarcentje is altijd mooi meegenomen!

> 6 makkelijke opruim-projecten om deze week tijd voor te maken

6. Schroeven

Die paar overgebleven schroeven die je áltijd overhoudt als je een IKEA kast in elkaar zet, bijvoorbeeld. Leg ze in de schuur in de toolbox.

7. Opladers

Onhandig, want opladers gaan altijd – ik herhaal – ALTIJD in de knoop. Rol ze stevig op en leg ze allemaal bij elkaar.

8. Menu’s van je favoriete afhaal-restaurants

Laten we eerlijk zijn: deze heb je helemaal niet nodig, want we bestellen tegenwoordig toch altijd online. Maar mocht je ze tóch willen bewaren, leg ze dan onderin de krantenbak.

9. Punaises

Prik deze meteen op je prikbord. Enne, als je geen prikbord hebt, waarom heb je dan überhaupt punaises in huis?

10. Kapotte pennen

Ooit pennen in je rommella gelegd met het idee ‘misschien doet die het ooit weer’? Ga er maar vanuit dat ze het echt niet meer gaan doen. Laat alleen werkende pennen in je rommella liggen. De rest kan linea recta de prullenbak in.

11. Visitekaartjes

Bewaar jij ook altijd alle visitekaartjes die je krijgt? Bewaar ze dan allemaal bij elkaar, en dan bedoelen we níét in de rommella. Leg ze het liefste op de plek waar je ze altijd nodig hebt, zoals in je home office.

> Simpele klusjes om te doen terwijl je thuis aan het werk bent

12. Verdwaalde puzzelstukjes en dobbelstenen

Liep het laatste potje Monopoly nogal uit de hand, en vloog het bord door de kamer? Dan is de kans groot dat je huizen, hotels en dobbelstenen in je rommella hebt liggen. No problemo, verzamel alles per spel en zorg ervoor dat de spelletjes weer compleet worden.

Meer tips en tricks om het opruimen van je huis makkelijker te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stop met uitstellen en begin vandaag nog met het opruimen van je rommella
Sluiten