Waarom je jouw planten gelukkig maakt met een kopje afgekoelde koffie

Zelf kunnen we niet meer zonder. De koppen koffie zijn op de Roomed redactie ‘s morgens niet aan te slepen. Maar wist je dat ook je planten een kopje koffie heel lekker vinden?

Je kon het eerder al lezen in ons artikel over plantenvoeding, maar we vonden deze tip zo leuk dat we er ook nog een apart artikel over wilden schrijven. Koffie als plantenvoeding gebruiken is namelijk een ontzettend goed idee – mits je het niet te vaak doet.

Koffie voor je kamerplanten

In koffie zitten namelijk voedingsstoffen als kalium en magnesium. Voedingsstoffen die elke plant nodig heeft om er goed en gezond uit te zien. De volgende keer dat je een restje koude koffie overhebt, is het dus een prima idee om die koffie aan je planten te geven.

Maar geef je planten vooral niet elke week een kopje koffie. Koffie bevat namelijk goede voedingsstoffen, maar ook veel zuur. Als je jouw planten te vaak koffie geeft, kan het soms zelfs zo zijn dat de potgrond te zuur wordt voor de planten om te kunnen overleven.

Genot voor de planten op kantoor

Heb je op kantoor planten staan die, laten we eerlijk zijn, staan te verpieteren? Vaak worden planten op kantoor een beetje vergeten. Laat de volgende keer jouw kopje zwarte koffie ‘per ongeluk’ afkoelen, en geef deze koude koffie aan de planten. Planten die er niet lekker bij staan vinden zo’n shot met voedingsstoffen éxtra lekker.

Nóg beter: koffiedik

Een nog betere traktatie voor je planten is koffiedik. Je weet wel, die prut die je overhoudt als je koffie op de ouderwetse manier zet – met een koffiezetapparaat dus. Koffiedik is pH-neutraal en dus níét zuur, maar de goede stoffen voor je planten zitten er nog wel in.

Geef je planten dus af en toe een beetje koffiedik, daar worden ze gelukkig van. En mocht je vaak koffie zetten, dan is het ook een goed idee om jouw tuinplanten te verwennen met koffiedik. Bonuspunten: slakken houden niet van cafeïne, dus die zal je niet zo snel meer in jouw tuin terugzien.

Meer over kamerplanten lezen?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Waarom je jouw planten gelukkig maakt met een kopje afgekoelde koffie
Sluiten