Frederique Rekers
Frederique Rekers Tuin 12 apr 2021

Moestuin maandag: 6 x de beste telefoon apps voor je moestuin

We laten ons graag een handje helpen door de technologie van tegenwoordig maar wisten jullie dat er ook apps bestaan voor het bijhouden van je moestuin? Tips, tricks en herinneringen zodat jouw moestuin een groot succes wordt. Wij delen de beste apps voor je moestuin.

Telefoon apps voor je moestuin

Moestuintjes zijn hot en als beginner weet je misschien niet waar je moet beginnen. Geen zorgen, er zijn veel apps die je graag een handje helpen en wij hebben de beste voor jullie op een rijtje gezet.

MijnTuin

MijnTuin houd bij wanneer je moet zaaien, snoeien, verpotten en bemesten. Je wordt dus overal aan herinnerd zodat je zelf niks kan vergeten. Daarnaast kan je met andere tuiniers chatten om vragen te stellen en foto’s te delen.

Moestuin maandag: begin met met de basics met een moestuinkalender


Voeg, nadat je de app hebt gedownload, jouw planten toe en de app doet de rest. Ze vertellen je wát je moet doen en waarom je dat moet doen dus je zal als echte moestuin expert de zomer in gaan. Tuinieren was nog nooit zo gemakkelijk.

Download hem hier voor Apple en hier voor Android.

Apps voor je moestuin: Makkelijke Moestuin

Weinig moeite, grote oogst: voor de kleine tuiniers is dit een goede optie. De naam van de Makkelijke Moestuin app verklapt het al: de app gaat vooral over het verbouwen van groenten en fruit op een makkelijke manier. Ze geven handige tips, inzichten en to do’s zodat je snel groene vingers krijgt.

Gardroid: zaaien, zaaien, zaaien

Gardroid helpt je vooral met de voorbereidingen van je moestuin. Alles wat er komt kijken bij het zaaien van planten leggen ze uit. Download hem hier.

De app voor je moestuin laat, wanneer je hebt gezaaid, het groeiproces van de plant zien inclusief de groeiperiode. Erg handig want zo kan je in één oogopslag zien wanneer je kunt oogsten.

Moestuinder: verbouwen op kleine schaal

Voor als je maar een paar planten in je moestuin wilt: Moestuinder is daar voor de kleine moestuin. De app geeft antwoord op al je moestuinvragen en heeft een uitgebreide encyclopedie waar je álles in kan vinden.

Ook leuk: in de app kan je een lijst bijhouden van jouw favoriete gewassen. Moestuinder geeft je dan een bericht wanneer het tijd is om deze gewassen te zaaien. De app is er alleen voor Apple

Maan en Tuin: jouw moestuin gebaseerd op de planeten

Even een hele andere manier van tuinieren: biodynamisch tuinieren. Hierbij ga je tuinieren volgens de fases van de maan en maak je gebruik van de stand van de maan en andere planeten. Het wordt gebruikt om de kwaliteit van de planten te verbeteren.

De app Maan en Tuin geeft de ideale data om te zaaien, planten, verzorgen en oogsten. Hiermee kan je biodynamisch tuinieren goed onder de knie krijgen.

Last but not least: Pokon

De kamerplantenliefhebbers zullen deze app misschien al wel kennen want naast informatie en tips over jouw moestuin geeft Pokon je ook tips voor het verzorgen van je kamerplanten. Speciaal voor iedereen die stiekem al een beetje groene vingers heeft.

De app voor je moestuin en kamerplanten geeft zelfs video’s over hoe je de verzorging het beste aan kan pakken, wat een luxe! Download de app hier voor Apple en Android.

Moestuin maandag: hoe kan je jouw moestuin het beste onderhouden?

Moestuin apps
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

GezondnuPokon

Reageer op artikel:
Moestuin maandag: 6 x de beste telefoon apps voor je moestuin
Sluiten