6 kamerplanten met bloemen die nog leuker zijn dan een boeket voor Valentijnsdag

Groen in huis is hartstikke fijn. Maar what about al die prachtige bloemen? Die zijn natuurlijk ook welkom in onze woonkamers. Dit is een lijstje van kamerplanten met bloemen die jij in huis kan halen om niet alleen groen, maar ook prachtige bloemen in huis kan halen.

Online kamerplanten kopen doe je hier bij onze favoriete websites: Nieuw groen in huis: bij deze websites scoor je online nieuwe kamerplanten.

6 kamerplanten met bloemen om als cadeau voor Valentijnsdag te kopen

1. Cyclaam

De Cyclaam is een knolvormige kamerplant met hartvormige bladeren en mooie bloemen die als prachtige vlaggen op steeltjes staan. De plant heeft liever geen direct water op de knolletjes. Om de dag wat water in de schotel gieten is prima.

2. Begonia

Deze binnen- en buitenplant is een lange periode van het jaar meer bloem dan groen. Er zijn meer dan 1000 soorten begonia’s, dus er zit er vast wel een voor jou bij. Of in dit geval dus voor je geliefde.

Onze favoriet: de stippenbegonia. Die heeft nú misschien nog geen bloemen, maar als je ‘m goed verzorgt kan hij zeker wel gaan bloeien. #goals

3. Lippenstiftplant

Aeschynanthus pulcher, dat is een hele mond vol voor kamerplanten met bloemen, of niet? Wij noemen ze gewoon Lippenstiftplanten. Waarom? Nou, deze plant krijgt rode kleine bloemetjes aan de uiteindes en die lijken een beetje op, je raadt het al, lippenstiftjes.

4. Medinilla

Zoek je kamerplanten met opvallende bloemen? De Medinilla heeft niet alleen opvallende bladeren, maar de prachtige bloemen aan hangende stelen, die stelen de show. Geef de Medinilla pas water wanneer de grond echt droog is. Wanneer de bloemen bloeien, kunnen ze dat 3 tot 6 maanden blijven doen.

5. Anthurium

Deze exotische plant doet met zijn roze bladeren ons denken aan flamingo’s, vandaar dat ‘ie ook flamingoplant genoemd wordt. De Latijnse naam is Anthurium Amalia Elegance. Elegant, dat is deze plant zeker! En dat maakt ‘m zeker een geschikt cadeau voor Valentijnsdag.

Lees ook: Waarom we allemaal de Latijnse namen van planten zouden moeten leren

6. Vlinderorchidee

De Phalaenopsis, ook wel bekend als Vlinderorchidee, komt oorspronkelijk uit tropische regenwouden. Toch vertoeven deze mooie kamerplanten met bloemen graag in de Nederlandse huiskamers. De plant heeft een lange bloeiduur en is één van de weinige orchideeënsoorten die meerdere bloemtakken per jaar geeft.

Na het lezen over kamerplanten met bloemen nieuwsgierig naar meer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 kamerplanten met bloemen die nog leuker zijn dan een boeket voor Valentijnsdag
Sluiten