Plant van de maand: dit wil je weten over de kleurrijke kamerhortensia

Nieuw op Roomed: in 2021 roepen we elke maand een ‘plant van de maand’ uit. Denk aan een kamerplant die op dat moment heel populair is, een plant die j├║├şst in die maand op zijn mooist is, of een plant die het verdient om in de spotlights gezet te worden. We trappen af met de kamerhortensia.

Als we denken aan kamerplanten, dan gaan onze gedachtes vaak uit naar groene vrienden. Kamerplanten met groene bladeren (en verder geen bloemen) zoals de Monstera Deliciosa, Sanseveria en Pannenkoekenplant bijvoorbeeld.

Toch heeft de kamerhortensia ons hart gestolen door de gekleurde bloemen, waarmee je in elke woonkamer wat kleur aanbrengt. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in diverse kleuren. Denk aan wit, blauw, roze, groen en zelfs combinaties hiervan. Hier wil je meer over lezen.

Een kamerhortensia in elke woonkamer

Vaak wordt gedacht dat de kamerhortensia alleen in een klassiek interieur neergezet kan worden. De plant heeft immers een klassieke uitstraling – daar kunnen we niet omheen. Maar juist daarom is het leuk om deze kamerplant eens te combineren met een mix van potten die je in andere interieurstijlen zou zetten.

Denk aan een papieren zak als pot als je ‘m in een industrieel interieur wilt neerzetten, of ga voor een stoere pot van steen. Liever een bohemian uitstraling? Ga dan voor natuurlijke materialen als riet, bamboe en zeegras. En je zult zien: die klassieke kamerhortensia is eigenlijk een hele veelzijdige plant.

foto van een kamerhortensia in huis, ook wel hortensia of hydrangea genoemd
Bron: Hydrangeaworld

Ook voor je thuiskantoor

Als je op zoek bent naar een nieuwe plant voor je thuiskantoor, dan kunnen we de kamerhortensia ook zeker aanraden. De hortensia zorgt namelijk voor een positieve bijdrage aan de luchtvochtigheid in huis – waardoor jij minder last krijgt van hoofdpijn en droge ogen.

> 5 tips voor thuiswerkers die inmiddels in de welbekende sleur zitten: z├│ verhoog je je productiviteit

Praktische tips voor de verzorging van de hortensia

Om het artikel af te sluiten delen we graag een aantal handige tips van Hydrangeaworld met je, zodat jouw hortensia zo lang mogelijk blijft leven.

  • Geef hortensia royaal water als de potgrond droog aanvoelt. Check na een kwartiertje de sierpot en haal het overtollige gietwater weg.
  • Voeg eens per twee weken wat plantenvoeding toe aan het gietwater. De hortensia bloeit dan nog uitbundiger en extra lang.
  • – Zelfs de meest verstokte koffie- of theedrinker laat wel eens een klein bodempje in de beker achter. Spoel het niet achteloos door de gootsteen, maar geef het afgekoeld (!) aan de hortensia. Zowel thee als koffie bevat kalkvrij water maar ook voedingsstoffen voor de plant.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken ├ęcht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Plant van de maand: dit wil je weten over de kleurrijke kamerhortensia
Sluiten