Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 29 jan 2021

Dit zijn de mooiste bloemen voor Valentijnsdag (en geen standaard bosje rozen)

Ah, voel je dat? De liefde hangt in de lucht! Het is bijna Valentijnsdag. En hoe hard je partner ook schreeuwt dat hij of zij het cheesy vindt: je maakt iedereen blij met een bosje bloemen. Dit zijn de mooiste bloemen voor Valentijnsdag (en eigenlijk elke andere dag).

Wil je het iets origineler aanpakken dan rode rozen? Dan zit je bij dit artikel helemaal goed.

Dit zijn 5 originele bloemen voor Valentijnsdag

Lelie

De lelie staat voor liefde, vrouwelijkheid en puurheid. Wist je dat deze bloem vroeger door de Romeinen werd gebruikt als vulling in kussens en dekens, vanwege haar lekkere geur? Het is de verspreider van de liefde en daarmee het perfecte Valentijnscadeau.

Ranonkel

Klinkt als Karbonkel (zijn er meer mensen die hier een trauma aan hebben overgehouden?), maar gelukkig houdt daar de vergelijking op. De ranonkel komt in veel verschillende kleuren en geeft je een echt lentegevoel.

Anemoon

Een lieflijk lentebloemetje. De anemoon komt uit een kleurrijke familie en staat voor zorgzaamheid, eerlijkheid. Bovendien zeg je met deze bloem ‘ik wil graag bij je zijn’ – hoe romantisch?

Mangnoliatakken

Wil je het eens echt anders aanpakken? Bloesemtakken, zoals de Magnolia, staan ook prachtig in een vaas. Deze roze bloem staat voor liefde voor de (beginnende) natuur.

Een veldboeket

Kun je niet kiezen? Combineer dan verschillende soorten bloemen in een mooi veldboeket. Kant-en-klare boeketten koop je tegenwoordig ook gewoon online. We delen in dit artikel onze favoriete websites om een bos bloemen te kopen.

Toch liever zelf aan de slag? Met deze tips en inspiratie stel je zelf het perfecte veldboeket samen.

Liever helemaal geen bloemen voor Valentijnsdag? Ga dan voor deze cadeaus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de mooiste bloemen voor Valentijnsdag (en geen standaard bosje rozen)
Sluiten