Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 11 dec 2020

Back to black – 5 tips waardoor een zwarte muur in huis wél werkt

Als kind droomde ik altijd van zwarte muren in mijn slaapkamer. Maar dat mocht niet, want ‘door zwarte muren lijkt je kamer kleiner’. Blijkbaar hoeft dat dus helemaal niet. Er zijn manieren waardoor een zwarte muur in jouw huis wel kan werken. Je leest ze hier!

Een zwarte muur is misschien een hele gewaagde keuze in je interieur, maar het kan ook een heel sophisticated uiterlijk aan je woning geven. Waarom neem je die sprong in het diepe niet met ons?

Dit zijn 5 tips om ervoor te zorgen dat een zwarte muur wel werkt

1. Begin klein

Al het begin is klein, dus doe het rustig aan met die zwarte verf. Begin met een simpel muurtje of een deel van de kamer. Weet je nog niet zeker of je zwart aandurft in de woonkamer of slaapkamer? Probeer het uit in een ruimte die je niet zo vaak ziet, zoals de gang of het toilet.

2. Kies een ruimte met veel licht

Om ervoor te zorgen dat de kamer er niet uitziet als een griezelige kelder, kun je het beste een kamer met veel natuurlijk licht uitkiezen voor een zwarte muur. Een kamer met veel ramen kan ervoor zorgen dat het nog altijd ruimtelijk oogt.

Heb je geen kamers met veel natuurlijk licht? Dan is het gebruik van de juiste lampen essentieel. Zet lampen vlak bij de muur neer of zorg voor een grote statement lamp die ook veel aandacht vraagt.

Een andere truc om de kamer lichter te laten ogen is door te kiezen voor glimmende meubels en accessoires. Ook spiegels creëren vaak een ruimtelijke illusie.

3. Bied contrast

We weten allemaal dat zwart goed samen gaat met bijna iedere kleur, maar houdt het aantal kleuren in je interieur wel beperkt. Anders kan het al snel erg druk ogen.

Het is een goede optie om te kiezen voor contrasterende, lichte kleuren. Die zullen ervoor zorgen dat het zwart minder heftig is.

4. Ga voor een hip patroon

Een bloemetje, een ruitje, een laminaat-achtig patroon of misschien wel een bakstenen look. Kies, in plaats van een vlakke zwarte muur, voor een leuk patroon op je muur. Dit zorgt voor wat meer dynamiek en textuur. Het hoeft helemaal geen gigantisch druk patroon te zijn, maar gewoon iets dat zorgt voor iets meer inhoud.

5. Decoreer met accessoires

De laatste tip en wellicht wel de makkelijkste; gebruik accessoires om de zwarte muur hier en daarop te breken. Fotolijstjes, schilderijen en spiegels zullen er allemaal voor zorgen dat de zwarte muur minder heftig voelt. En niet alleen dat, de zwarte muur zorgt er ook nog eens voor dat de accessoires meer opvallen.

Wees dus niet langer bang voor het hebben van een zwarte muur. Tijd om een kwast te pakken en zelf aan de slag te gaan. Don’t tell mom!

Toch een ander kleurtje? Lees erover op Roomed:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Back to black – 5 tips waardoor een zwarte muur in huis wél werkt
Sluiten