Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Eetkamer 9 okt 2020

Oeh! Werken aan de keukentafel wordt wel heel verleidelijk in deze eetkamer

Even eerlijk: heb jij sinds het begin van de crisis een eigen home office ingericht, of werk je nog steeds vanaf de bank of de eettafel? Als dat op de bank is: ga nu iets anders regelen. Werk je vanaf de eettafel? Oké, dat kan goed werken, en daarom nemen we graag een stapje extra om die werkplek thuis wat leuker te maken dan “gewoon de eettafel”.

Want in principe is er niets mis met werken aan de keukentafel, mits je in een volledig ergonomische houding kunt zitten. Als de stoelen te laag zijn voor jouw eettafel, en je jouw ellebogen niet op de tafel kunt leggen is het dus niet verantwoord om daar de hele dag te zitten. Niet goed voor je rug, schouders, en het typt ook niet bepaald lekker.

Een gallery wall als backdrop

Kan jij wel verantwoord aan jouw eettafel werken, go for it. Maar we raden je wel aan om dan ook voor een toffe backdrop te gaan, zoals in dit appartement. We schreven er al eerder over in dit artikel over kleine woontrends: een opvallende Zoom-achtergrond speciaal voor video calls is iets wat we de komende tijd veel terug gaan zien.

werkplek thuis gezellig maken
Bron: Bolaget
werkplek thuis gezellig maken
Bron: Bolaget

Zo maak je jouw werkplek thuis wat stijlvoller

Dat advies hebben de bewoners van dit Scandinavische appartement zeker opgevolgd. Door middel van een opvallende gallery wall met enorm grote, kleurrijke posters, is het een feestje om naar de achterste wand te kijken. Voor je collega’s, maar zeker ook voor jezelf. Je kunt namelijk alleen maar vrolijk worden van zo’n gallery wall.

werkplek thuis gezellig maken
Bron: Bolaget

Ook handig: aan de zijkant van de eettafel staat een lage kast waarin alle werkspullen aan het eind van de dag opgeborgen kunnen worden. Zo tover je de eettafel ‘s avonds weer gewoon om tot een echte eettafel, zoals het hoort. Fijn, want dan blijft die scheiding tussen werk en privé beter aanwezig.

Meer tips over thuiswerken nodig? Check dan deze artikelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oeh! Werken aan de keukentafel wordt wel heel verleidelijk in deze eetkamer
Sluiten