Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Keuken 13 sep 2020

Met deze truc krijg je die vieze geur binnen no time uit je vaatwasser

Dag in, dag uit maakt de vaatwasser jouw vuile vaat brandschoon. Totdat de vaatwasser ineens zelf gaat stinken. Ieeeeks. De vaatwasser reinigen is een taak waar je niet omheen kunt. Met deze simpele truc verwijder je binnen één vaatwasbeurt die vieze geur uit de vaatwasser.

Want laten we eerlijk zijn: je wast jouw vieze vaat nog liever met de hand af dan in een muffige vaatwasser. Snappen we.

Daarom hebben we één simpele truc waarmee de vaatwasser reinigen ineens een fluitje van een cent wordt. Het enige wondermiddel dat je hier voor nodig hebt, is een halve citroen. Gewoon uit de supermarkt. De andere helft kan je gewoon gebruiken in je avondmaaltijd – in deze heerlijke zomerpasta met doperwten bijvoorbeeld.

Vaatwasser reinigen met citroen

Citroen is niet alleen een fantastische toevoeging aan talloze gerechten, maar is ook nog eens prima inzetbaar als schoonmaakmiddel. Zo maakten we er onlangs de ovendeur nog helemaal mee schoon.

Het enige wat je hoeft te doen om die vieze geur uit je vaatwasser te krijgen, is een paar druppels citroensap toe te voegen aan de vuile vaat. Squeeze even in een halve citroen, en je hebt al genoeg sap. Daarna zet je de vaatwasser op de gebruikelijke manier aan. Als het programma klaar is, heb je weer een fris geurende vaatwasser. Een kind kan de (vaat)was doen.

Benieuwd wat je verder nog allemaal kunt schoonmaken met citroen? We schreven er een artikel over. Schoonmaken met citroen: dit krijg je er allemaal mee schoon. Enne, als je toch bezig bent, ook een snijplank krijg je brandschoon met citroen.

4 tips om jouw oven brandschoon te krijgen (het werkt echt!)

Toch een intensievere schoonmaak nodig?

Als de vaatwasser niet alleen muf ruikt, maar écht toe is aan een grote schoonmaak, dan zijn een paar druppels citroen helaas niet genoeg. In dat geval verwijzen we je graag verder naar een ander artikel: met deze tips krijg je de vaatwasser brandschoon.

Inductieplaat schoonmaken: wat mag je wel en vooral ook niet doen?

Lekker bezig met schoonmaken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze truc krijg je die vieze geur binnen no time uit je vaatwasser
Sluiten