Tessa Ham
Tessa Ham Planten en bloemen 23 jun 2020

5 underdog kamerplanten die nét zo leuk zijn als je monstera of pannenkoekplant

Wil je jouw urban jungle uitbreiden? Haal dan deze keer eens niet een standaard Monstera of Pannenkoekplant in huis. Begrijp ons niet verkeerd, bij ons op de redactie hebben deze planten ook zeker onze harten gestolen. Maar ja, we kunnen ook niet ontkennen dat je deze planten tegenwoordig in veel huizen tegenkomt. Deze 5 unieke kamerplanten zijn minstens zo leuk.

Wedden dat je ook op deze kamerplanten verliefd wordt?

5 unieke kamerplanten die je in huis wilt halen

Oxalis Triangularis

Nog zo’n schoonheid! Voor de Oxalis Triangularis (ook wel de geluksklaver genoemd) hebben we maar één woord: wauw. Wij zijn fan door de bladeren van de Oxalis. Deze geven kleur aan je interieur door de rode of paarse kleur, maar lijken ook nog eens op prachtige vlinders. Als je geluk hebt groeien er ook nog eens bloemen in. Hoe meer licht, hoe beter, bij de Oxalis. Eén keer per week water geven is voldoende.

Zaagcactus

De zaagcactus is dankzij zijn gekartelde bladeren (eigenlijk stengels) een heerlijk speelse plant, die de ruimte waar je ‘m in zet ongetwijfeld opvrolijkt. Naast zijn looks is ‘ie ook aantrekkelijk omdat de zaagcactus zo makkelijk te verzorgen is. Zet ‘m op een lichte plaats, maar niet in de volle zon. Eén keer per week een klein beetje water is voldoende voor deze leukerd.

ZZ-plant

In het Latijns heet de plant Zamioculcas zamiifolia, dus je snapt vast waarom ‘ie de bijnaam ZZ-plant heeft. De beauty heeft stevige bladeren, die zo groeien dat de takken je aan veren doen denken. Het beste van alles? De ZZ-plant is ook een geschikte kamerplant voor de plant moms onder ons die stiekem niet zulke groene vingers hebben. Licht, donker, een keer (of twee) vergeten water te geven? De Zamioculcas kan tegen een stootje!

Paradijsvogelplant

Het was liefde op het eerste gezicht bij de paradijsvogelplant, die je ook kan kennen als strelitzia en Bird of Paradise. Dat is niet gek, want met de paradijsvogelplant in huis waan je je even in tropische sferen. Wil je ‘m in het groot? Dan is de strelitzia nicolai een match. Deze kan wel 10 meter hoog worden. Er zijn nog drie andere soorten die tussen de 1 en 6 meter hoog worden. De paradijsvogelplant houdt van licht, zon en veel water.

Calathea Orbifolia

De Calathea is een echte eyecatcher in je kamer. De ovale bladeren hebben verschillende tinten groen en zijn ook verkrijgbaar met paars! Door de patronen wordt de schitterende Calathea nooit saai. Maar let op: het zijn geen makkelijke kamerplanten. Hij doet het beter op donkere plekken, en mag niet in direct zonlicht staan. Je kunt ‘m daarnaast het best regelmatig kleine beetjes water geven. Van sproeien wordt je nieuwe liefde ook gelukkig.

Lees ook: Favoriete plant op de redactie: de groen-witte Calathea Orbifolia

Meer lezen over de mooiste kamerplanten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 underdog kamerplanten die nét zo leuk zijn als je monstera of pannenkoekplant
Sluiten