Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 24 dec 2020

Snelcursus servetten vouwen: zo leg je vanavond nog iets moois op tafel

Servetten vouwen ziet er soms wellicht ingewikkeld uit, maar je hoeft geen Japanse meester te zijn om een fijn staaltje origami toe te voegen aan je eettafel. Met een simpele creatie kun je al indruk maken op je gasten. Wij laten je vier manieren zien.

Meer inspiratie voor een mooi gedekte tafel? Hier geven we je tips voor de perfecte kerst-setting.

Servetten vouwen doe je zo

1. De kerstboom

Op de Roomed-redactie is de kerstboom een klassieker geworden. We maken ‘m elk jaar! Hoe je dat precies doet, lees je in dit artikel: zo vouw je een kerstboom van een servet.

2. Een strik

Met een strik voelt elk diner als een cadeautje! Als je geen servetring hebt, kun je natuurlijk ook een stukje touw gebruiken om je creatie in zijn vorm te houden.

Tip: een mooi gedekte tafel begint met een goede basis. Met een linnen tafelkleed creëer je een rustieke look.

3. Een roosje

Wil jij je partner of je date verrassen met een romantisch diner bij kaarslicht? Met dit schattige roosje zet je zijn of haar hart ongetwijfeld in vuur en vlam. En het roosje is ook nog eens heel makkelijk te maken. Win-win!

4. Simpel en stijlvol: een knoop

Ideeën hoeven niet heel ingewikkeld de zijn als simplistisch ook hartstikke tof staat. Laat vanavond de Origami-vouwkunsten achterwege, en leg een knoop in je servetten. Het staat stoer en is zo gemaakt.

Meer tips voor de feestdagen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snelcursus servetten vouwen: zo leg je vanavond nog iets moois op tafel
Sluiten