Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 11 nov 2020

Dit is dé budget hack om de ramen streeploos schoon te krijgen

Grote ramen in huis staan prachtig en zorgen er bovendien voor dat er veel daglicht binnenkomt. Zo hoef je minder vaak het licht aan te zetten en geniet je iets meer van zonlicht dan met kleinere ramen. Hoe mooi het ook is, je moet wel regelmatig je ramen wassen.

Als je jouw ramen schoon probeert te krijgen, wil je dat uiteraard doen zonder dat je straks van die lelijke strepen hebt. Vandaag delen we de favoriete hack van de Roomed-redactie zodat jij straks de ramen streeploos schoon kunt maken.

Zó krijg je jouw ramen schoon zonder strepen

Ramen wassen kan nog wel eens een klus zijn, vooral als je net klaar bent en je ineens strepen ziet verschijnen (tel rustig tot tien om een woedeaanval te voorkomen). Was je ramen niet op een zonnige dag, door warme zonlicht verdampt het sopje nog voordat je het vuil hebt verwijderd – en dat zorgt uiteindelijk voor strepen. Wacht tot een bewolkte dag zónder regen om je ramen te lappen.

Haal voordat je begint alle spullen van de vensterbank zodat straks niet alles onder de sop zit. Oh, en natuurlijk zodat je niets laat omvallen – been there, done that.

Lees ook: 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Zó ga je te werk

Maak het raam goed nat met behulp van een spons. Neem ook goed de hoekjes mee, daar zit vaak veel opgehoopt vuil. Nadat je het raam nat hebt gemaakt zit je spons hoogstwaarschijnlijk onder het vuil. Maak je spons goed schoon en ga nóg een keer over het raam heen om de laatste vuilresten weg te halen.

Pak je trekker erbij en werk van boven naar beneden (of van links naar rechts). Til je trekker absoluut niet van je raam, probeer in één beweging schoon te maken. Wanneer je de trekker optilt, ontstaat er namelijk een streep, en die wil je juist voorkomen. Neem je trekker na elke baan af met een zeem en ga door totdat het hele raam schoon is.

Tip: ontstaan er toch strepen? Gebruik dan een prop krantenpapier om ze weg te halen, die neemt namelijk vocht op.

> Handig: met deze hack maak je je raamkozijnen wel heel snel schoon

Meer handige schoonmaaktips voor in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PleinHousewifehowtos

Reageer op artikel:
Dit is dé budget hack om de ramen streeploos schoon te krijgen
Sluiten