Less is more: zo style je je huis met kerst als je een minimalistisch interieur hebt

Kerst is voor veel mensen dé tijd van het jaar om eens flink uit te pakken. Maar wat als dat eigenlijk helemaal niet je stijl is? Simpel: dan ga je voor een minimalistische kerst! Want kerst hoeft echt niet altijd over de top.

Wij zetten de mooiste voorbeelden van minimalistische kerstaankleding voor je op een rij. Enjoy!

3 essentiële tips voor een minimalistische kerst

1. Houd het klein

Wie zegt dat je alleen de kerstsfeer in huis haalt met een boom? Losse kersttakjes zijn je beste vriend! Maak er zelf tal leuke versieringen van. Zet bijvoorbeeld de top van de boom in een mooie vaas. Tegen een witte muur steekt het groen meteen feestelijk af, zonder dat je de boom daarna nog per se moet versieren.

2. Zelf botanische kerstballen maken

Deze kerstballen maak je heel gemakkelijk zelf door glazen kerstballen te vullen met verschillende winterse takjes. Denk aan groen, maar bijvoorbeeld ook aan rode besjes voor wat extra kleur.

We schreven hier een makkelijke DIY over, check ‘m hier: Met deze stijlvolle DIY kerstballen creëer je direct een gezellige sfeer.

3. Een rustige kerstboom

Wel een kerstboom? Zorg er dan gewoon voor dat de boom het centerpiece wordt in je huis en houd de rest van je inrichting rustig. Zo kun je zelfs met een versierde boom toch een minimalistische kerst in huis creëren!

Een tip voor een subtiel versierde boom: ga óf voor slingers, óf voor kerstballen en combineer dit dus niet. Als je daarbij ook nog voor één kleur gaat zoals zwart, grijs of wit dan past een boom ook prima in een minimalistische inrichting.

Nog meer in de kerststemming komen? Lees deze artikelen ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Less is more: zo style je je huis met kerst als je een minimalistisch interieur hebt
Sluiten