18 luchtzuiverende planten die de lucht in je huis een stuk schoner maken

Of er nou een rijtje cactussen in je vensterbank staat of een enorme palmboom in de hoek, een interieur is eigenlijk niet af zonder plantje. Groen in huis ziet er niet alleen leuk uit, het is bovendien belangrijk voor je gezondheid. NASA (ja, NASA) maakte een lijst met luchtzuiverende planten die de lucht in huis of op kantoor filteren en daardoor onverklaarbare kwaaltjes kunnen verhelpen.

Als je woont of werkt in een slecht geventileerd gebouw, kun je last krijgen van het ‘sick building syndrome’. Klachten als hoofdpijn, allergische reacties, duizeligheid, vermoeidheid of ademhalingsproblemen kunnen ontstaan door luchtvervuiling. Ook binnenshuis. Dat is geen goed nieuws als je je bedenkt dat je het grootste gedeelte van de dag binnen doorbrengt.

De oorzaak hiervan? Schimmels, schoonmaakproducten, chemisch materiaal dat gebruikt is in de bouw van het pand, rook en gassen.

Deze luchtzuiverende planten wil je in huis hebben

Het is belangrijk voor je energie, geluk en productiviteit om van zowel je huis als je kantoor een gezonde omgeving te maken. Als onderdeel van de NASA Clean Air Study werd een lijst samengesteld met kamerplanten die de lucht in huis kunnen opschonen. Klimop, varens, palmsoorten, maar ook een sansevieria, lepelplant of gerbera bijvoorbeeld.

Deze planten absorberen koolstofdioxide en zetten dit om in zuurstof. Daarnaast verwijderen ze significante hoeveelheden nare stoffen, zoals benzeen, formaldehyde en trichlooretheen, uit de lucht.

Meer lezen over luchtzuiverende kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
18 luchtzuiverende planten die de lucht in je huis een stuk schoner maken
Sluiten