Het is weer tijd voor de kerstster – zo style je deze vrolijke kamerplant in huis

Begin november is altijd de tijd van het jaar dat er weer kerststerren te koop zijn in verschillende tuincentra, bloemenwinkels en soms zelfs bij onze favoriete budget supermarkten. Wij hebben de eerste kerststerren al gespot. Daarom vandaag: 7 toffe, originele ideeën hoe je een kerstster in huis kunt stylen.

Ook handig om bij de hand te houden: zo kan je het beste een kerstster verzorgen. De kerstster is niet persé een makkelijke kamerplant, dus we raden je zeker aan om dat artikel eens door te lezen.

kerstster tips idee
Bron: Stars for Europe

1. Kerst-terrarium

Dit jaar wil je met Kerst een terrarium in huis hebben staan. De kerstster is hier uitermate voor geschikt. Je maakt jouw Kerst-terrarium helemaal af met kleine details als een rendier, kleine kerstballen en dennenappels.

2. Tussen de planten in je urban jungle

Heb je al veel kamerplanten in huis, en kan je jouw woonkamer met recht een urban jungle noemen? Maak jouw interieur dan compleet met wat kerststerren. We raden je vooral aan om voor rode kerststerren te kiezen, omdat deze zo lekker contrasteren met het groen van jouw groene kamerplanten.

Vind je rood te opvallend? Ga dan voor zachtere kleuren als wit en roze. Net zo mooi, maar het geeft een heel ander effect.

3. Een opvallende pot

Heb je al eens aan een bloempot van karton gedacht? Of van stoer beton, jute of zelfs bamboe? Er zijn tegenwoordig zo veel toffe bloempotten te koop, dat het bijna zonde is om ‘m in de potten te zetten die je altijd al gebruikt. Geef ‘m een stoer nieuw jasje, en jouw kerstster valt extra op.

kerstster tips idee
Bron: Stars for Europe

4. Maak van je herfstkrans een kerstkrans

Ben je flink in de weer gegaan en heb je een mooie herfstkrans met dennenappels en eucalyptus gemaakt? Met een kerstster maak je daar eenvoudig een kerstkrans van. Steek kleine buisjes in de kerstkrans, vul deze met water, en zet hier afgeknipte bloemen van de kerstster in.

Tip: het beste kan je de afgeknipte stelen 5 seconden onder een warme kraan houden (ongeveer 60 graden Celsius), en vervolgens 5 seconden onder een koude kraan. Op deze manier stop je de sapstroom, en blijven de afgeknipte bloemen zeker twee weken goed. Check wel regelmatig het waterpeil in de buisjes, en vul ze zonodig bij.

5. Als hangplanten

Heb je nog een paar mooie hangers voor je planten liggen? Hang je kerstster op! Doordat de bloemen van de kerstster mooi open gaan staan, is het een echte blikvanger. Geef ze een plekje in je interieur, of doe rebels en hang buiten kerststerren op. Aan de boom, aan je terrasoverkapping, of misschien zelfs in de kerstboom.

6. In combinatie met droogbloemen

Combineer oud met nieuw en zet droogbloemen en kerststerren naast elkaar. Droogbloemen zijn hartstikke hip, dus waarom zou je ze niet combineren met een klassieke kerstster? Je creëert er een vintage chic uitstraling mee, en daar zijn we gek op.

kerstster tips idee
Bron: Stars for Europe

7. In oude schaatsen

Deze vinden we echt heel leuk: als je ergens vintage schaatsen op de kop kunt tikken (of misschien heb je die zelf nog wel op zolder liggen), gebruik dan deze schaatsen als bloempot voor je kerstster. Zorg er dan wel voor dat de binnenkant van de schaatsen voorzien is van plastic folie, zodat het water niet in de schaats kan stromen.

Hang de schaatsen op aan de veters, maak het geheel eventueel nog af met dennenappels, takjes groen of sierappels, en jouw kerstige tafereel is helemaal af.

Meer Kerst-content op Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Stars for Europe

Reageer op artikel:
Het is weer tijd voor de kerstster – zo style je deze vrolijke kamerplant in huis
Sluiten