Z贸 ruim je alle kerstballen netjes op zodat je er volgend jaar weer van kan genieten

Misschien wil je er nu nog helemaal niet aan denken om de kerstboom weer op te bergen, maar het zal ooit moeten gebeuren. Het is ieder jaar weer een hele klus om je huis flink op te ruimen en je kerstballen opruimen op zo’n manier dat je er volgend jaar weer profijt van hebt. Daarom: tips om je daarbij te helpen.

Vooral als je je deze kerst behoorlijk hebt uitgesloofd, is het opruimen een tijdrovende klus. Er zijn verschillende manieren om kerstballen op te ruimen, en we delen we dan ook graag met je.

Z贸 kun je het beste je kerstballen opruimen

1. Gebruik een kerstballenbox

Als je al je mooie kerstballen los in een grote doos stopt gaat het niet echt werken. De kans is dan groot dat je er volgend jaar een paar kapotte ballen uithaalt. Gelukkig bestaat er een speciale kerstballenbox.

In de Allibert kerstballenbox van Praxis passen ruim 45 kerstballen. De box is transparant waardoor je de inhoud goed kan blijven zien. Je neemt ‘m voor 鈧10 in huis. Of kijk eens naar deze aanbieding uit de Aldi folder.

2. Vakjesdozen

Heb je liever geen transparante doos en ben je op zoek naar iets platters? Dan kan je kiezen voor een vakjesdoos inclusief een vakverdeling. In deze doos van VidaXL kun je ruim 54 kerstballen van ongeveer 6 cm in kwijt. Voor 鈧21,50 ontvang je vier dozen waar je in totaal 216 kerstballen in kwijt kunt.

3. Bewaar kleine kerstballen in eierdozen

Heb je veel kleine kerstballen? Deze kun je bewaren in eierdozen. Noppenschuim in eierdozen zullen je kerstballen goed beschermen tot je ze weer nodig hebt.

4. Bijzondere vormen

Uiteraard zijn niet alle kerst ornamenten rond. Al jouw kerstversieringen met bijzondere vormen kun je het beste verpakken met een krant en bewaren in plastic/papieren bekers.

Als je ze in een doos wil bewaren plaats dan alle vormen van dezelfde formaat in 茅茅n doos. Let er op dat je niet zware ornamenten boven plaatst, anders beschadigen de kerstversieringen die onderin liggen.

5. Sorteer op kleur of thema

Verder is het handig om je kerstballen te sorteren op kleur of per thema. Zo kun je ze achteraf labelen en weet je precies welke kerstversieringen je moet pakken zonder dat je ze eerst open hoeft te maken. Dit is handig voor als je volgend jaar een (kleur)thema bepaalt en direct aan de slag kan.

6. Kies een goede plek uit

Tot slot is het belangrijk om ze op een goede plek te bewaren. Kies een plek uit waar je kind(eren) en huisdier(en) niet bijkomen. Daarnaast dien je er geen zware items op te plaatsen, dit kan je kerstballen namelijk beschadigen.

Andere handige opbergtips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Z贸 ruim je alle kerstballen netjes op zodat je er volgend jaar weer van kan genieten
Sluiten