Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Diy 13 dec 2020

Creatief met (kerstversiering): deze te gekke kerst DIY’s maak je dit jaar zelf

Met kerst en de bijbehorende vrije dagen gaan onze handen altijd een beetje jeuken. Zo veel kerst DIY’s om dit jaar te maken, waar beginnen we? Om je een handje op weg te helpen, hebben we al onze favoriete do it yourself-projecten op een rijtje gezet.

We weten in elk geval één ding zeker: kerst 2020 wordt onze meest creatieve kerst ooit.

Onze 9 favoriete kerst DIY projecten

1. De kerstkrans

De kerstkrans is bij uitstek geschikt om zelf in elkaar te knutselen. Zo maak je een moderne kerstkrans met eucalyptus, waarmee je de kerstsfeer onmiddellijk in huis brengt.

Wil je het dit jaar anders aanpakken? Ga eens voor een kerstkrans gemaakt van droogbloemen.

2. Botanische kerstballen

Zonder kerstballen geen kerst! Roomed-stagiair Merve maakte voor Roomed deze botanische kerstballen, waarbij doorzichtige kerstballen worden gevuld met kerstgroen. Het resultaat? Een minimalistische kerstbal die het goed doet in de kerstboom, maar ook als los decoratiestuk.

Less is more: zo style je je huis met kerst met een minimalistisch interieur

3. Zelf (kerst)kaarsen maken

Wist je dat je zelf kaarsen kunt maken van restjes kaarsvet? Als je hier jouw favoriete etherische olie bij doet, kan je die nieuwe kaarsen laten ruiken naar kerst. Ga je voor peppermint, appeltaart of de geur van verse dennenbomen?

Voor de ongelukjes: zo verwijder je restjes kaarsvet van elk oppervlak

4. Twisted candles

We hoppen meteen door naar een populaire kaarsentrend: twisted candles, ofwel gedraaide kaarsen. Je kunt natuurlijk gedraaide kaarsen kopen, maar je kunt ze ook zelf maken. NSMBL-collega Rachelle legt precies uit hoe je dat doet.

5. Herfstbladeren schilderen

Officieel hebben we deze do it yourself bestempeld als herfst DIY, maar je kunt er natuurlijk ook kerstige tafereeltjes op schilderen. Denk aan ijssterren, sneeuw, kerstbomen, of zelfs de kerstman als je heel creatief bent. Hoe je het ook aanpakt, herfstbladeren beschilderen is heel leuk om te doen.

6. Oude kerstballen versieren

Gooi oude kerstballen niet weg, je kunt er nog zo veel leuks mee doen. Voor inspiratie raden we je aan om dit artikel te lezen: Oude kerstballen in huis? Versier ze aan de hand van deze leuke Kerst DIY.

7. Maak een kerst mobiel

Een mobiel is al lang niet meer alleen voor de kinderkamer. De mobiel voor volwassenen wordt hip, en dan hebben we het niet over de smartphone. En je kunt zo’n kerst mobiel in principe gemakkelijk zelf maken, dus pak die kerstballen, sterren en takjes groen er maar alvast bij.

8. Knutselen met dennenappels

Dennenappels zijn op de Roomed-redactie een favoriet om mee te knutselen. Ga jij in de kerstvakantie ook met verse dennenappels uit het bos aan de slag? Vergeet dan niet dit éérst te doen.

9. Maak je eigen kerst potpourri

We hebben het al eerder gezegd: we houden van de geur van kerst. Je kunt je eigen potpourri maken om deze geur de hele dag – of zelfs week – in huis te hebben. Eerder deelden we al een recept voor herfst potpourri, maar online vonden we deze kerst potpourri met cranberry’s, rozemarijn en sinaasappel… dit wil je. Ook leuk om als pakket cadeau te geven!

Meer over kerst DIY’s op Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Creatief met (kerstversiering): deze te gekke kerst DIY’s maak je dit jaar zelf
Sluiten