Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Badkamer 9 nov 2020

Zo verwijder je die witte aanslag op je donkere badkamertegels in de douche

Als jij ook een badkamer met donkere vloertegels hebt, dan herken je vást die witte aanslag ook. Na een tijdje kan je er niet meer omheen: kalkaanslag op je donkere badkamertegels. Met deze tips leren we je de badkamer schoonmaken én die witte waas aan te pakken.

Ook last van kalkaanslag in de badkamer, en dan vooral op donkere badkamertegels? Wij leren je hoe je een badkamer schoonmaken het beste aan kunt pakken zodat je die witte aanslag een stuk minder vaak terug gaat zien.

Witte kalkaanslag in de badkamer kan er namelijk voor zorgen dat de hele badkamer er rommelig uitziet. En dat is natuurlijk niet wat je wilt! Op zwarte of een andere kleur donkere badkamertegels is die witte kalkaanslag extra zichtbaar.

Lees ook: Bye bye haren: zo maak je echt goed dat doucheputje schoon

Zo verwijder je kalkaanslag in de badkamer

Witte kalkaanslag is lastig te behandelen. Wanneer je de tegels nat maakt – tijdens het douchen bijvoorbeeld – lijkt er niets aan de hand te zijn. Maar zodra de tegels opdrogen, verschijnt ook die witte gloed weer over je badkamertegels. Daarom: een lesje kalkaanslag verwijderen.

Eerst haal je met groene zeep en een kunststof schuursponsje de bovenste losse kalkresten weg. Spoel de groene zeep weg, en ga aan de slag met schoonmaakazijn. Het beste doe je de schoonmaakazijn in een flacon, en spuit je de vlekken op je donkere vloer in. Laat dit ongeveer 15 minuten intrekken. Maar pas op: spuit géén schoonmaakazijn op de kitrand. Azijn kan ervoor zorgen dat kit losraakt.

Nu je toch bezig bent, neem dan ook de tegels van de muur even mee. Dit is zonder twijfel de beste manier om de tegels in de badkamer schoon te maken.

Nog meer leren over je badkamer schoonmaken?

Witte aanslag douche

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Telegraaf

Reageer op artikel:
Zo verwijder je die witte aanslag op je donkere badkamertegels in de douche
Sluiten