Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 16 sep 2020

Met deze lifehack gaan jouw kaarsen in een potje véél langer mee

Op de Roomed-redactie zijn we gék op kaarsen. Het liefst van die grote geurkaarsen in een kleurrijk potje. Het enige nadeel van deze kaarsen, is dat ze vaak al ‘opgebrand’ zijn terwijl de randen van het potje nog vol kaarsvet zitten. Zonde, vinden we. Kaarsen mooi opbranden is wat ons betreft een must.

Dus we gingen op zoek naar een manier hoe je óók die randjes van je geurkaars kan gebruiken – en die hebben we gevonden.

Kaarsen mooi opbranden doe je op deze manier

Dat randje kaarsvet aan de zijkant van het potje zorgt ervoor dat je de lont op den duur minder goed kunt bereiken. Het is ook nog eens zonde om het weg te gooien – je hebt er immers flink voor betaald, want geurkaarsen zijn niet goedkoop. En wil je het potje naderhand gebruiken (om weer kaarsen te maken, bijvoorbeeld), dan is dat hardnekkige randje hartstikke irritant.

Dat vond Lucy op Twitter ook. Ze vroeg haar volgers om tips, en kreeg van veel mensen te horen dat een randje aluminiumfolie nog wel eens zou kunnen helpen. Zo gezegd, zo gedaan.

Dat eindresultaat, wauw! Wat ons betreft is dat precíés hoe een kaars er uit zou moeten zijn. Verschillende gebruikers op Twitter zeggen dat ze dit maandelijks even doen bij hun kaarsen, zodat alle geurkaarsen er prachtig bij blijven staan.

We hebben het nog niet zelf geprobeerd, maar het is zeker worth a try. Laat je het ons weten als het gelukt is? Mocht je meer tips nodig hebben, dan lees je die in dit artikel: met deze simpele manieren brand je een kaars wél mooi op.

Meer hacks die jouw leven nét een beetje makkelijker gaan maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My Domaine

Reageer op artikel:
Met deze lifehack gaan jouw kaarsen in een potje véél langer mee
Sluiten