Merve Ozturk
Merve Ozturk Interieur 10 okt 2020

4 toffe onverwachte interieur ideeën om je huis een upgrade te geven

Op de Roomed-redactie houden we ons dagelijks bezig met nieuwe interieur ideeën. Vrijwel alle decoratieve woonaccessoires hebben we in ons huis staan (we krijgen er geen genoeg van, dat is een ander verhaal). Toch vragen we ons regelmatig af wat we nog meer zouden kunnen veranderen in huis.

Vandaag delen we 4 ideeën om je interieur een upgrade te geven op een originele manier. Bijvoorbeeld door planten te gebruiken als levend behang. Nooit eerder aan gedacht hè? Dat en meer unieke manieren lees je in dit artikel.

Je huis upgraden doe je met deze 4 te gekke interieur ideeën

1. Planten als levend behang

Behang met een plantenprint komen we vaak genoeg tegen, maar hoevaak heb je nou gezien dat een echte plant wordt gebruikt als behang? Dit is niet alleen een creatieve wijze om planten te gebruiken, het heeft ook nog eens een rustgevend effect. Planten doen je namelijk denken aan de natuur, waardoor je je automatisch energieker zal voelen.

De keuze voor welke planten jij kiest en de manier hoe je ze ophangt ligt helemaal aan jou. Zo kun je de gehele muur bedekken met planten en er een echte backdrop van maken, maar ook een aantal planken met hangplanten zullen een soortgelijk effect creëren in huis.

Lees vooral: Handig – op deze manier laat je jouw hangplant tegen de muur klimmen

2. Decoreer je huis met souvenirs

Vaak neem ik souvenirs mee van plekken waar ik naartoe ben geweest. Dit zijn dan ook items die niet iedereen in huis heeft of makkelijk te verkrijgen zijn. Bovendien doen ze je herinneren aan een leuke tijd.

Ben je naar jouw favoriete museum geweest? Lijst je entreebewijs dan in en plaats ‘m op een wandplank in je woonkamer. Heb je een tijd paard gereden? Geef dan ook jouw paardrijcap een plekje op de plank. Zo maak je jouw interieur veel persoonlijker en heb je al jouw favoriete herinneringen op één plek staan.

Liever een andere manier? Je kunt jouw herinneringen ook inlijsten als je er polaroids van gemaakt hebt. Deze DIY polaroid fotolijst is perfect om herinneringen in te lijsten.

3. Gebruik een (muziek)mobiel

Ja, ik ben bloedserieus. Een (muziek)mobiel is niet alleen geschikt voor in de box van een baby, het staat ook prachtig in jouw eigen interieur. Denk bijvoorbeeld aan een dromenvanger, wat je iets vaker ziet in een ‘volwassen’ interieur.

Vooral als je niet veel ruimte meer hebt op je vloer, is een (muziek)mobiel ideaal. Je kunt het uiteraard vinden in veel winkels, maar ‘t is ook makkelijk zelf te maken (met items die passen in jouw interieur). Denk aan pom poms, franjes, vormpjes van stof en verschillende kleuren touw.

4. Ga voor een latjes muur

Ieder huishouden heeft wel last lege muren die gewoon altijd maar saai blijven. Daar maak je nú een einde aan met deze ultieme tip. Lambrisering is een goede oplossing om iets meer textuur toe te voegen aan muren in huis, maar het blijft toch enigszins cliché.

Door latjes te bevestigen aan jouw saaie muur kun je jouw muur zó omtoveren tot iets origineels die je bijna nergens tegenkomt. De latjes geven je interieur een natuurlijke uitstraling en vallen goed te combineren met andere kleuren in huis. Tip: bedek je muur achter het bed tot ongeveer de helft met latjes voor een hoofdbord effect.

Meer handige tips voor je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
4 toffe onverwachte interieur ideeën om je huis een upgrade te geven
Sluiten