Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 1 okt 2020

It’s official: vanaf vandaag shop je de LEGO x IKEA samenwerking BYGGLEK

Al bijna twee jaar geleden kondigden LEGO en IKEA aan dat ze in de toekomst de krachten zouden bundelen. Die tijd lijkt er nu bijna aan te komen, want nu is er eindlijk een officieel persbericht over de samenwerking met de naam BYGGLEK uitgekomen mét de eerste officiële beelden. En die beloven veel goeds.

Vanaf de buitenkant lijkt BYGGLEK gewoon op een witte opbergdoos, maar schijn bedriegt. “ BYGGLEK is more than boxes. It is storage and play intertwined,” vertelt LEGO designer Rasmus Buch Løgstrup. En dat maakt ons dan weer ontzettend benieuwd naar deze opbergdozen met LEGO-stukjes.

Spelen en opruimen met Byggelyk

En eerlijk is eerlijk, het is natuurlijk hartstikke handig dat de kinderen meteen hun creaties na het spelen kunnen opruimen, omdat die doos onderdeel van het speelgoed is. Dat noemen we nog eens een slimme samenwerking van de Zweedse en Deense bedrijven.

“At IKEA, we always believe in the power of play. Play lets us explore, experiment, dream and discover”, vertelt de Zweedse IKEA designer Andreas Frederiksson. En dat is te zien aan de beelden van de collectie in de winkels. Een tijdje geleden werden er al foto’s van de collectie gelekt, wat je terug kunt zien in dit artikel: dit zijn de eerste beelden van de nieuwe LEGO x IKEA samenwerking.

IKEA LEGO
LEGO x IKEA BYGGLEK
Bron: IKEA
LEGO x IKEA BYGGLEK
Bron: IKEA

De collectie van LEGO x IKEA bestaat uit de onderstaande dozen.

  • BYGGLEK: 35 x 26 x 12 cm – €14,99
  • BYGGLEK middel: 26 x 18 x 12 cm – €12,99
  • BYGGLEK (1x) 17 x 6 cm – (2x) 13 x 6 cm – €9,99
  • BYGGLEK LEGO x IKEA 40357 Brick Box (201 onderdelen) – €14,99

Met drie verschillende dozen en een box vol losse onderdelen denken we dat er meer dan voldoende aanbod is om de creativiteit van zowel kinderen als hun ouders te stimuleren. LEGO is namelijk heus niet alleen voor kinderen, dat blijkt wel uit de populariteit van onder andere deze houten LEGO-pop.

Mocht je meer van deze collectie willen zien, dan verwijzen we je graag door naar dit artikel van onze collega’s van Manners. Daar zie je de eerste foto’s die een oplettende medewerker in een winkel in Duitsland maakte.

LEGO x IKEA BYGGLEK
Bron: IKEA
LEGO x IKEA BYGGLEK
Bron: IKEA

Wanneer ligt het in de winkels?

In een persbericht laat IKEA weten dat de BYGGLEK-collectie rond 1 oktober 2020 in Europa in de winkels ligt. Je vindt alles wat je wilt weten op de IKEA-website.

Kleine kanttekening: dat wordt nooit meer met blote voeten door het huis lopen, want niemand wil op zo’n verdwaald LEGO-steentje trappen.

Meer over IKEA lees je in deze artikelen op Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

IKEA

Reageer op artikel:
It’s official: vanaf vandaag shop je de LEGO x IKEA samenwerking BYGGLEK
Sluiten