admin
admin Kinderkamer 14 nov 2020

Hé jij! Doe eens creatief en verrijk de kinderkamer met deze IKEA-hacks

Stiekem staat ons huis bomvol Ikea-spullen: goedkoop, mooi design en makkelijk verpakt. Maar wist je ook dat de Zweedse winkel veel spullen heeft die je makkelijk kunt verbouwen tot nóg handigere (en uniekere) spullen voor je huis? Deze kinderkamer Ikea-hacks zijn fantastisch.

Ikea-hacks voor de kinderkamer

Ikea-hacks zijn DIY’s om je Ikea-spullen iets minder saai te maken. Hieronder vind je 8 kersverse hacks om zelf mee aan de slag te gaan.

1. Maak een Lego-tafel waar je kinderen alleen maar over kunt dromen


Opslag én bouwen tegelijk! Wat wil je nog meer?

2. Maak van een boekenkast een poppenhuis


Deze Kallax boekenkast is natuurlijk al mega handig op zich. Maar je kunt er dus ook heel makkelijk een leuk poppenhuis van maken.

3. Of een leuk zitje


Draai ‘m om en leg er een plank op met een zacht vachtje. En je hebt een heerlijk leeshoekje waar je ook nog vanalles in kunt opslaan.

4. Een gezellig boekenplankje van een kruidenrekje


Dit kruidenrekje is al onderwerp van vele Ikea-hacks, maar het leent zich ook erg goed als boekenplank. Geef er een leuk kleurtje aan en klaar is Kees!

5. Of een kledingrekje


Of draai ‘m om en hang er babykleertjes aan!

6. Gebruik een messenmagneet voor autootjes


Nee geen messen in de kinderkamer. Maar een superhandige manier om op te ruimen en ook nog eens een leuke decoratie voor de kinderkamer.

7. Een gezellige lamp


Deze lampenkap van Ikea kost maar €3,-. En met een klein beetje eigen creativiteit maak je er een ontzettend gezellig ding van, waar de lampenkappen van €50+ nog een puntje aan kunnen zuigen. Ha!

8. Pas dit kinderbed aan tot montessoribed


Dit omkeerbare Ikea bed is heel handig wanneer je de optie wilt hebben er een hoogslaper van te maken. Maar als je al hebt besloten dit niet te willen, kun je het met deze Ikea-hack ook omtoveren tot het leukste bed ever.

Meer IKEA-hacks op Roomed vind je hier

Dit artikel verscheen op Famme en werd geschreven door Sophie Nortier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hé jij! Doe eens creatief en verrijk de kinderkamer met deze IKEA-hacks
Sluiten