Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 15 apr 2022

4 redenen om een grote spiegel tot aan de vloer te kopen

Een grote spiegel die tot aan de vloer komt is hot. Wij snappen ook wel waarom, want naast dat het ontzettend mooi staat zijn er nog 4 redenen om zo’n spiegel te kopen en te showen in je interieur.

En we beloven je: deze redenen hebben niets te maken met het feit dat je prachtige selfies kan maken. Echt niet.

4 redenen om een grote spiegel te kopen

1. De ruimte wordt lichter

Zonlicht wordt altijd weerkaatst door een grote spiegel. Hoe groter je spiegel in huis is, hoe meer daglicht er dus weerkaatst wordt. Dat is fijn als je een vrij donker huis hebt, want door een spiegel wordt de kamer dus instant lichter.

2. De ruimte lijkt groter

Het is een feit: met een spiegel in huis lijkt de kamer groter, omdat

Een grote spiegel aan de muur hangen is dus een handige manier om je kamer optisch groter te laten lijken. Ideaal voor een kleine slaapkamer of woonkamer.

Meer tips voor een kleine slaapkamer? 7 slimme tips voor de kleine slaapkamer

3. Ze geven een saaie muur meer dimensie

Als je een grote spiegel tegen de muur zet, creëer je een extra dimensie. Dat klinkt een beetje zweverig, maar laat het ons uitleggen.

Een muur is plat. Door een spiegel hier tegenaan te zetten, zorg je ervoor dat de muur minder plat lijkt. De spiegel staat immers niet recht tegen de muur aan (dan zou ‘ie omvallen), maar in flauwe hoek. Als je dus een manier zoekt om de muur in je kamer een stuk dynamischer te maken, dan is het toevoegen van een spiegel een goed idee.

4. Een grote spiegel past bij elke interieurstijl

Heb je een minimalistisch huis? Dan is een simpele spiegel (bijvoorbeeld met een dunne zwarte rand als lijst) een echte toevoeging aan je interieur. Jouw minimalistische interieur wordt nog minimalistischer door de minimalistische weerspiegeling van je kamer – snap je ‘m nog.

Maar tegelijkertijd geldt precies hetzelfde voor een booming interieur. Die muur met jungle behang komt nóg beter uit als je er een grote spiegel tegenover zet, waarin het behang nog een keer in de spotlight gezet wordt. Ineens zie je het behang namelijk niet 1, maar 2 keer. En dat vinden we stiekem wel heel erg tof.

Meer lezen over spiegels?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 redenen om een grote spiegel tot aan de vloer te kopen
Sluiten