Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 8 dec 2020

4 tips om die gourmet geur binnen no time weer uit huis te krijgen

Ook zo dol op gourmetten, en dan vooral met de feestdagen? Wij ook. Gourmetten is de perfecte manier om uitgebreid te dineren zonder uren in de keuken te hoeven staan. Helaas blijft die nare gourmet geur altijd hangen, maar geen paniek: met deze tips krijg je gemakkelijk die vieze gourmet geur uit huis. 

Gourmet geur uit huis krijgen met 4 tips:

1. Voorkom die gourmet geur in huis

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dat is natuurlijk ook van toepassing als het gaat om gourmet geur uit huis krijgen. Het is daarom verstandig om de ruimte zoveel mogelijk te ventileren tijdens het gourmetten. Bijvoorbeeld door het raam open te zetten, maar denk ook aan de ventilatieroosters of de afzuigkap.

Heb je tijdens het gourmetten al last van de geur? Steek dan (geur)kaarsen of wierook aan tijdens het gourmetten om de geur te maskeren.

2. Een bord met schoonmaakazijn

Een hack waar wij bij zweren: plaats een diep bord met schoonmaakazijn op de verwarming voordat je naar bed gaat, en laat de verwarming een nachtje aan. Door de hitte van de verwarming verdampt de azijn, en verspreidt de azijn zich over de hele kamer. De volgende ochtend word je wakker in een warm, fris ruikend huis.

> Meer schoonmaken met azijn? 9 handige tips voor het schoonmaken van je huis met azijn

3. Breng keukenazijn aan de kook

Ook keukenazijn is een ware wondermiddel tegen nare geurtjes. Je kunt tijdens het gourmetten een pan met azijn aan de kook brengen et voilá: weg is de vieze gourmet geur.

4. Gourmet geur uit huis krijgen met laurierbladeren

Ook een goed idee: stort je met een takje laurierbladeren op die gourmet geur. Verbrand een paar laurierblaadjes op een schoteltje en de gourmet geur verdwijnt als sneeuw voor de zon uit huis. Bovendien werkt de geur erg ontspannend. Dat noemen we nog eens een win-win situatie.

Deze tips kunnen na de feestdagen ook van pas komen

Gourmet geur verwijderen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 tips om die gourmet geur binnen no time weer uit huis te krijgen
Sluiten