Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 30 nov 2020

5 tips en mooie ideeën voor het stylen van een glazen stolp

Mijn all time favorite Disneyfilm? Dat is sowieso Belle en het Beest. Sinds ik die film gezien heb, ben ik gefascineerd door een glazen stolp. Het liefste met een magische roos erin, maar dat wordt een lastige. Deze 7 tips en ideeën zijn wél haalbaar voor jouw glazen stolp.

Een glazen stolp stylen doe je zo

1. Miniplantjes in je glazen stolp

In een tuincentrum kan je vaak miniplantjes kopen. Deze plantjes zijn hartstikke geschikt om in een stolp tentoon te stellen! Let er wel op dat de plant af en toe wat zuurstof krijgt, en vergeet ‘m natuurlijk geen water te geven.

Planten in kleine potjes hebben vaak meer water nodig dan planten in een grote pot (omdat ze een kleiner oppervlak hebben, kunnen ze minder water vasthouden). Houd je plantje dus extra goed in de gaten.

2. Gedroogde bloemen

Gedroogde bloemen zijn echt dé interieurtrend van 2019, en we verwachten dat deze trend nog wel een tijdje gaat blijven. Tijd om mooie gedroogde bloemen in jouw glazen stolp te zetten dus. Onze favoriet? De Hortensia.

3. Schelp(en)

Heb je op vakantie een grote hoeveelheid schelpen meegenomen, of juist één schelp waar je geen genoeg van kunt krijgen? Schelpen staan heel charmant en elegant in zo’n glazen stolp. Het staat het mooiste als jouw stolp écht helemaal vol zit.

4. Veren in je glazen stolp

Ben je helemaal fan van pauwenveren, of heb je een andere prachtige veer gevonden (of gekocht) waar je graag de show mee wil stelen? De glazen stolp is hier de ideale manier voor. Zowel één mooie veer als een paar verschillende veren staat prachtig en chique.

5. Pas ‘m aan met de feestdagen

Het is hartstikke leuk om je stolp aan te passen op verschillende feestdagen. Denk aan kerstballen, dennenappels en kleine lampjes met Kerst, of paaseieren met Pasen. Het hoeft niet over the top te zijn, maar mag best een beetje verwijzen naar feestdagen.

Nog meer toffe tips nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 tips en mooie ideeën voor het stylen van een glazen stolp
Sluiten