Emma Bering
Emma Bering Lifestyle 20 okt 2020

Bye bye haren: zo maak je echt goed dat doucheputje schoon

Sta je dan lekker te douchen, net je haren in de shampoo, en ineens merk je dat het een waterballet is bij je voeten. Het doucheputje, je kent het wel: haren blijven steken, zeepresten hopen zich op en het water stroomt niet meer goed door. Tijd om je doucheputje schoon te maken.

Het is een vies klusje, dat geven we toe. Maar het moet wel gedaan worden. Met deze tips word jij het doucheputje de baas.

Doucheputje schoonmaken doe je zo

Maak elke week je putje schoon

Elke week je doucheputje schoonmaken is de beste optie. Haal het putje los en verwijder de haar- en zeepresten met je handen. Tip: gebruik schoonmaak handschoenen. Zo zal het water altijd goed blijven doorstromen en wordt het ook geen vies klusje. Hoe langer je het blijft uitstellen, hoe viezer het gaat zijn.

Het kan ook om de 2 á 3 weken, afhankelijk van de hoeveelheid haar dat dagelijks in het putje terecht komt.

Gebruik een klerenhanger of ijzerdraad

Lukt het niet om je met handen de haren los te krijgen? Dan kan je een stuk ijzerdraad of een ijzeren klerenhanger pakken om je een handje te helpen. Al kan je ook een ontstoppingsveer gebruiken. Deze kost natuurlijk wel geld, terwijl je een stuk ijzerdraad en kledinghanger vaak wel in huis hebt.

Mix azijn en baking soda

Bij een hardnekkige verstopping kan het zijn dat je een hulpmiddel moet gebruiken om de resten los te krijgen. Je kan hardnekkige ontstopping middelen gebruiken, maar je kan ook zelf een natuurlijk middel maken. Azijn en baking soda zijn niet schadelijk voor het milieu en zijn vaak middelen die mensen wel in huis hebben.

Mix 50 gram baking soda met 80 milliliter azijn. Giet het zodra het gaat schuimen in het putje, laat het ongeveer 2 uur staan en spoel daarna met warm of heet water door.

> 4x tips voor het schoonmaken én houden van je glazen douchedeur

Gebruik de ouderwetste ontstopper

If everything else fails, dan hebben we altijd nog onze oude vertrouwde ontstopper. Druk de ontstopper op het putje (die je hebt opengemaakt) en zorg ervoor dat hij goed aansluit. Maak zo’n 10 tot 15 keer pompende bewegingen en kijk of de ontstopping nu weg is. Herhaal indien nodig en spoel na met heet water.

Haal er een professional bij

Mocht het dan toch nog niet lukken, dan kan je altijd een chemisch schoonmaakmiddel gebruiken, al is dat niet de beste optie voor je putje. Dus in plaats daarvan is het ook ene idee om de loodgieter te bellen. Je hebt alles geprobeerd, dus nu wordt het tijd om het aan een professional over te laten. Het kan zomaar zijn dat de verstopping ergens anders door wordt veroorzaakt.

Meer handige tips voor het schoonmaken van de badkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bye bye haren: zo maak je echt goed dat doucheputje schoon
Sluiten