Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 23 apr 2022

Yes: waarom je júist zou moeten gaan voor een donkere slaapkamer

Alle twijfelaars verzamelen! Als je nog steeds twijfelt of je nou wel, of toch niet voor een donkere slaapkamer moet gaan, dan zijn wij hier om je twijfels weg te nemen. We hebben een Scandinavische binnenkijker gevonden met een dijk van een slaapkamer. En ja, die is helemaal donker.

Watch and learn, want een ruimte wordt écht niet alleen maar kleiner van een donkere kleur op de muren. Het kan ook juist heel stijlvol en luxe staan.

donkere slaapkamer
Bron: Bolaget

Het idee dat een donkere slaapkamer meteen koud en kil staat, wordt met de bovenstaande foto meteen ontkracht. Om een zwarte muur warm te maken, ga je voor een warme ondertoon in de zwarte verf. Denk aan rood, bruin en oranje. Deze ondertoon zie je vooral als het licht op de muur schijnt, maar ook als je het combineert met accessoires.

En zoals je ziet zijn de accessoires ook allemaal in het warme spectrum van de kleurencirkel. We zien paarse, oranje en bruine kussens op het bed liggen. Allemaal donker, maar toch zorgen ze voor genoeg warmte in de ruimte.

donkere slaapkamer
Bron: Bolaget

Een vleugje groen

Persoonlijk vind ik het altijd een leuke touch om donkere kamerplanten toe te voegen aan een donkere slaapkamer. Deze siernetel is een topper, de binnenkant van het blad past perfect in de ruimte, waardoor de groene buitenkant van de bladeren extra veel opvalt.

Helemaal mooi in de vensterbank, als de zon de bladeren verlicht. Meer donkere kamerplanten vind je in dit artikel: 6 prachtige (bijna) zwarte kamerplanten voor in je interieur.

donkere slaapkamer
Bron: Bolaget

En ben je bang dat je slaapkamer echt te donker wordt als je ook voor een zwarte deur en zwarte kledingkast gaat? Zorg er dan voor dat die meubels juist het tegenovergestelde zijn.

Je brengt met witte kasten en een witte deur veel contrast aan in een ruimte, waardoor het geheel veel spannender is om naar te kijken. Daarnaast zorgen witte meubels er ook voor dat daglicht gereflecteerd wordt, waardoor de kamer er lichter uitziet. Win-win.

Meer tips om je slaapkamer een upgrade te geven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Yes: waarom je júist zou moeten gaan voor een donkere slaapkamer
Sluiten