Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 29 okt 2020

Ga je met dennenappels knutselen? Vergeet dan niet dit éérst te doen

Op de redactie is met dennenappels knutselen zeker een favoriete herfstactiviteit. In het bos op zoek naar de mooiste dennenappels, om er vervolgens de meest creatieve dingen van te knutselen. Maar vaak wordt één belangrijk ding vergeten: de dennenappels drogen.

Als je die stap overslaat, is de kans groot dat er binnen de kortste keren allerlei beestjes in huis rondlopen. Niet iets waar wij heel enthousiast van worden. Gelukkig is het drogen van de dennenappels een fluitje van een cent.

Met dennenappels knutselen? Vergeet ze niet te drogen!

Wanneer je verse dennenappels uit het bos meeneemt, is de kans groot dat er talloze kleine beestjes in verstopt zitten. Niet de ideale situatie om daar eens flink creatief mee aan de slag te gaan. Daarbij komt dat dennenappels soms nog vol sap zitten wat voor lelijke vlekken in je interieur kan zorgen.

Door de dennenappels even in de oven te drogen, zorg je ervoor dat het sap verdwijnt en ook de beestjes zichzelf niet meer laten zien.

Zo kan je het beste dennenappels drogen

Leg de dennenappels op een stukje aluminiumfolie. Dit kan op een bakplaat, maar bijvoorbeeld ook in een ovenschaal. Zet de oven op 160 graden, en bak de dennenappels 20 tot 30 minuten. Houd je dennenappels wel goed in de gaten, want je wilt natuurlijk niet dat ze verbranden. En uit eigen ervaring: dat ruikt ook niet al te lekker.

Et voila, jouw dennenappel is klaar voor gebruik. Nu kan het knutselen met dennenappels pas écht beginnen. Bonuspunten: de dennenappels gaan ook nog eens mooi open staan van al die hitte. En dat zorgt er weer voor dat jij mooiere kunstwerkjes kan maken.

Deze kerstversiering maak je dit jaar helemaal zelf

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ga je met dennenappels knutselen? Vergeet dan niet dit éérst te doen
Sluiten