Zo kies je dé kunstkerstboom die perfect in jouw interieur past

Jingle bells, jingle bells…. het duurt niet lang meer voordat we met onze jingle bells mogen schudden, want over twee maanden zitten we in een volledig versierd huis. Tijd om de juiste voorbereidingen te nemen. We beginnen vandaag met het kiezen van de beste kunstkerstboom voor in jouw interieur, voor iedereen die dit jaar géén echte kerstboom meer aanschaft.

Want waarom zou je elk jaar een vermogen uitgeven aan die echte Nordmann kerstboom, als er tegenwoordig ook kunstkerstbomen op de markt zijn die niet van een echte te onderscheiden zijn? Die kerstboom kan je immers volgend jaar wéér gebruiken, en het jaar daarop opnieuw.

Zo vind je de beste kunstkerstboom voor bij jou in huis

Als je een kijkje gaat nemen in een tuincentrum met een xxl kerstshow, zie je vaak door de (kerst)bomen het bos niet meer. Er staan zó veel verschillende bomen, en ze lijken allemaal op elkaar, hoe kies je dan de beste kunstkerstboom? De onderstaande punten gaan jou daar verder mee helpen.

De kwaliteit van de kunstkerstboom

Goedkoop is duurkoop, dat weten we allemaal. Daarom raden we je ook zeker aan om te investeren in een goede kunstkerstboom. Als je de boom volgend jaar weer van zolder haalt, wil je er namelijk wel zeker van zijn dat de kerstboom het nog gewoon doet, en dat ‘ie niet uit elkaar gevallen is.

De hoogte en breedte

Ook de vorm van een kerstboom kan heel bepalend zijn voor de look in huis. Wil jij een look-a-like van een echte kerstboom, waarbij takken een beetje naar beneden hangen en waar er soms ook wat lege plekken in de natuur te vinden zijn? Of wil je een boom die er perfect uitziet? Schrijf het eens op, en neem jouw wensenlijstje mee naar het tuincentrum. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Uiteraard is het ook belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte in huis. Heb je niet veel ruimte in huis, maar wél een hoog plafond? Dan raden we je aan om voor een smalle kerstboom te gaan. Qua hoogte kan je uiteraard wel uitpakken. Vaak gaan kerstbomen tot 240 centimeter, maar de meest gangbare maat is 180 cm.

De kleur

Hoe bepaal je dan de beste kunstkerstboom voor in jouw interieur qua kleur? Simpel, je kijkt naar de kleuren die je al in huis hebt. Bij een diepgroene kerstboom staan eigenlijk alle kleuren goed. Houd je van een traditionele kerstboom met veel rood, goud of groen, dan raden we je aan om een diepgroene kerstboom te kiezen. Naast diepgroen bestaat er ook geelgroen, wat een frissere uitstraling heeft.

Houd jij meer van een koude winter wonderland vibe, kijk dan eens naar kerstbomen met een blauwe ondertoon. Deze kleur matcht bijvoorbeeld heel goed met wit, zilver en lichtroze, kleuren de we de laatste jaren ook vaak terugzien in verschillende kersttrends.

De lengte van de naalden

Het zal je verbazen hoe verschillend de naalden van kunstkerstbomen kunnen zijn. Kijk in een tuincentrum maar eens goed naar de verschillende naalden, en vergelijk ze met elkaar. Welke naalden vind je mooi, welke minder? Ga je liever voor korte naalden, of vind je langere naalden?

Ik heb zelf jaren in een tuincentrum gewerkt, en ja, ik heb daardoor héél veel verschillende kunstkerstbomen in elkaar gezet en opgetuigd. Ik kan je daarom vertellen dat veel mensen die van een over the top kerstboom houden, vaak voor een kunstboom met korte naalden gaan. Zo blijft er meer ruimte over voor de kerstversiering.

Houd jij juist meer van een rustige, simpele kerstboom met hier en daar een kerstbal? Ga dan voor lange naalden, zodat de boom geen lege plekken krijgt.

Wel of geen lampjes

Ga je voor een kunstkerstboom waar de lampjes al inzitten, of wil je zelf jouw eigen lampjes in de boom doen? Vaak heb je bij kunstkerstbomen de optie om ‘m al te kopen met LED-lampjes. Soms zit er zelfs een dimmer in de kerstboom, zodat je zelf kunt kiezen hoe fel je de lichtjes wilt hebben.

Meer lezen over de kerstversiering, kerstbomen en kerstballen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo kies je dé kunstkerstboom die perfect in jouw interieur past
Sluiten