Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 21 dec 2020

5 x de beste kleur voor de slaapkamer (waardoor jouw nachtrust beter wordt)

Lig je ‘s nachts vaak te woelen en kom je maar niet in slaap? Natuurlijk kan dat zijn omdat je veel piekert, maar het kan ook te maken hebben met je omgeving. Wist je namelijk dat kleuren invloed hebben om jouw humeur en gemoedstoestand? Dit is 5 x de beste kleur voor de slaapkamer.

De Britse hotelketen Travelodge deed onderzoek naar welke kleuren voor een goede nachtrust zorgen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

De beste slaapkamer kleuren op een rijtje

Blauw: kalmerend

Wellicht komt het niet als een verrassing: de beste slaapkamerkleur is volgens het onderzoek blauw. Gemiddeld bleken mensen die in een blauwe kamer vertoeven, zo’n 7 uur en 52 minuten te slapen. Het is dan ook een kalmerende kleur, die zorgt voor een rustig hartritme en een gevoel van sereniteit.

Geel: stimulerend

Je zou het wellicht niet verwachten, maar gele slaapkamers scoren ook erg hoog. Met een gemiddelde van 7 uur en 50 minuten staat deze kleur nét onder blauw. Wist je dat geel het zenuwstelsel stimuleert en zorgt voor een vrolijk gevoel? Het is een frisse tint, maar als je iets meer warmte wil, dan kun je ook voor okergeel gaan.

Op de Roomed-redactie zijn we fan van een mooie gele slaapkamer. Check dit artikel maar eens: 11 redenen om voor een stijlvolle gele slaapkamer te gaan.

Groen: rustgevend

Wil je je slaapkamer iets meer diepte geven? Ga dan voor een groene muur en weelderige planten (wist je dat planten gezond zijn en de lucht zuiveren?). Deze kleur staat op de derde plek in het rijtje en zorgt voor een gemiddelde nachtrust van 7 uur en 36 minuten.

Zilver: luxe en comfortabel

Zij die slapen in een slaapkamer met zilverkleurig thema, krijgen gemiddeld 7 uur en 33 minuten slaap per nacht. Zilver geeft een slaapkamer een luxe uitstraling en een bepaalde schittering, als de maan, waardoor onze ogen denken dat het nacht is en dat zorgt ervoor dat we lekker in slaap vallen.

Oranje: stabiliteit

Op de 5e plaats eindigt de kleur oranje, met gemiddelde nachten van 7 uur en 28 minuten. Oranje geeft een kamer warmte en zorgt voor een stabiele atmosfeer waarbij spieren ontspannen: ideaal om bij in slaap te vallen.

Deze kleuren zorgen voor een minder goede nachtrust

Vrolijke accenten blijken goed te werken in de slaapkamer, grijs, paars en bruin daarentegen een stuk minder. Heeft jouw slaapkamer toch grijze muren? Fleur deze dan op met accessoires, zoals gekleurde kussens op het bed of een mooie fluwelen stoel.

Meer tips voor de slaapkamer?

Kleuren kamer
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 x de beste kleur voor de slaapkamer (waardoor jouw nachtrust beter wordt)
Sluiten