Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Badkamer 28 apr 2020

Badkamer schimmel verwijderen? Zo krijg je je badkamer schimmelvrij

Schimmel in huis? Een muffe geur, schimmel-schilfers en bruine of zwarte plekken… Badkamer schimmel is geen pretje. Daar willen we zo snel mogelijk vanaf! Met de onderstaande tips en trucs krijg je binnen een handomdraai weer een blinkend schone, frisse badkamer.

De kans op schimmel in de badkamer is relatief groot, aangezien dit de ruimte in huis is waar het meeste water en vocht in voorkomt. Lang douchen, een bad nemen, ‘s morgens én ‘s avonds je tanden poetsen, we doen het allemaal met grote hoeveelheden water. Zelfs met een goed ventilatiesysteem is schimmel in de badkamer niet altijd te voorkomen.

> Lees ook: Wc schoonmaken: zo maak je snel je toilet schoon (in maximaal 5 minuten)

Het voordeel daaraan: het verwijderen van schimmel in de badkamer is goed te doen, omdat er veel middeltjes zijn om schimmels mee aan te pakken. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

Badkamer schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen met soda

Schimmel en aanslag tussen de voegen van je badkamertegels maken geen kans tegen een vochtig schuursponsje en een beetje soda. Met deze combinatie schrob je schimmel in huis namelijk gemakkelijk weg. Spoel nog even na met warm water, en je tegens zijn weer als nieuw.

Schoonmaken met soda: 7 handige en simpele tips voor in huis

Schimmel in huis verwijderen met bleek

Verdund bleekwater schijnt ook te kunnen helpen om schimmelplekken te laten verdwijnen. Meng dan 25 ml bleek met 1 liter water. Even laten intrekken in een spons, en poets met beleid de schimmel weg. Herhaal dit indien nodig.

Schimmel verwijderen met azijn

Witte azijn is ontzettend effectief als het gaat om huis- tuin- en keukenschimmels. Giet wat pure azijn op een doekje of schuurspons, en breng het aan op de schimmels. Schrob desnoods waar mogelijk. Laat het even goed inwerken, en spoel vervolgens het oppervlak goed af. Vergeet ook niet goed door te luchten om een penetrante azijn-geur in de badkamer te vermijden.

https://roomed.nl/tips-schoonmaken-azijn/

Schoonmaken met schimmelreinigers

Lukt het niet met schoonmaakmiddelen die je al in huis hebt liggen? Dan wordt het tijd voor het zwaardere geschud, ditmaal in de vorm van een schimmelreiniger.

Bij Roomed zijn we fan van de schimmelreinigers van HG. Roomed’s Emma gebruikte HG schimmel-, vocht- & weerplekkenreiniger voor hardnekkige badkamer schimmel, wat hierdoor eindelijk verdween. Een andere optie is HG schimmelreiniger schuimspray. Hier wordt gebruik gemaakt van een schuimlaag die extra lang blijft zitten voor een betere inwerking.

In de schoonmaak-vibe? Nog meer schoonmaaktips:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Badkamer schimmel verwijderen? Zo krijg je je badkamer schimmelvrij
Sluiten