Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Badkamer 23 dec 2020

8 kamerplanten die een plek in de warme badkamer fantastisch vinden

Je badkamer is de plek waar je elke ochtend en avond komt. Tanden poetsen, douchen, make-up opdoen… we spenderen best wat tijd in de badkamer. Hier bij Roomed zijn we dol kamerplanten, en ja, dus ook in de badkamer! Tijd om deze ruimte om te toveren tot een botanische badkamer met deze 8 badkamer planten.

Planten in je badkamer is niet altijd vanzelfsprekend. Vaak blijft een badkamer functioneel en gaat het niet om de versiering en verdere aankleding ervan. Toch heeft een botanische badkamer meer voordelen dan je denkt.

Maar let op: heb je geen ramen in de badkamer? Dan gaat het hele plan niet door. Lees hier waarom: Kunnen kamerplanten overleven op een donkere plek (zonder licht)?. Uiteraard zijn nepplanten dan wél een goede optie.

De voordelen van planten in je badkamer

Planten zorgen ervoor dat de lucht in jouw kamer wordt gefilterd. De schadelijke stoffen die er eventueel kunnen zijn worden opgenomen en de schimmels in je badkamer laten zich een stuk minder snel zien. Jackpot!

Planten hebben dus een zuiverende werking en ze zorgen ook voor extra zuurstof, altijd handig. En natuurlijk geven de planten een mooie kleur aan je (witte) badkamer.

9 badkamer planten voor in jouw huis

Goed, je wilt je badkamer vullen met een aantal gezellige groene vrienden, maar welke planten kan je het beste kopen? Niet alle planten kunnen namelijk in een badkamer staan, vooral als die badkamer erg donker is. Deze planten zijn zeker wel geschikt:

1. Graslelie

Met twee keer per week een flinke scheut water is de Graslelie (ook wel bekend als Spider plant) al snel tevreden. Hij vindt het niet erg om in een donkere ruimte te staan, maar heeft wel af en toe even wat licht nodig.

De Graslelie houdt van een vochtige omgeving. Hij vindt het dan ook heerlijk om een keer per week natgesproeid te worden. Met dit kleine plantje creëer je in één klap gezelligheid in de badkamer.

2. Drakenplant

Veel ruimte over in de badkamer? Dan is de Drankenplant misschien wel iets voor jou. Deze plant is gek op een hoge luchtvochtigheid, waardoor het een prima plant voor een vochtige badkamer is. Met drie uur zonlicht per dag is de Drakenplant al tevreden. Daarnaast geeft hij zelf aan wanneer hij te droog staat, want dan zullen de bladeren langzaam bruin kleuren.

3. Kwartjesplant

De kwartjesplant heeft weinig water nodig en is daardoor makkelijk te verzorgen. De grond mag zelfs een beetje droog aanvoelen. Ook dit is wel weer een wat grotere plant, dus zorg wel dat hij  ruimte heeft om te staan.

4. Varens

Het wordt een beetje een eentonig riedeltje, maar ook de Varen houdt van een hoge luchtvochtigheid. Deze plant doet het echter ook goed in een donkere kamer zónder daglicht. Je doet hem wel plezier door hem af en toe even naar een licht plekje te verplaatsen, maar over het algemeen kan een donkere kamer geen kwaad.

5. Klimop

Deze plant kennen we natuurlijk allemaal van de tuin, maar het kan ook een prima kamerplant zijn. De klimop komt ook in verschillende maten en kan op een hoge plek in de badkamer prima leven. Zorg ervoor dat de plant kan hangen of zet hem ergens hoog neer, zodat de bladeren naar beneden kunnen groeien.

6. Sansevieria

Een andere bijzondere plant voor in de badkamer is de sansevieria, ook bekend als vrouwentongen. Deze plant vergt weinig zorg en is daardoor perfect voor in de badkamer. Deze plant bestaat ook in een kleinere versie, dus met goed zoeken past hij in elke badkamer.

7. Aloë Vera

Een klein, maar sterk plantje. De Aloë Vera is zo sterk dat ‘ie een donkere, vochtige badkamer prima overleeft. Het maakt hem eigenlijk niet uit of hij in de zon of in de schaduw staat, maar hij moet wél iets van licht krijgen. Voor een badkamer zonder ramen is dit dan ook niet de beste optie.

8. Lepelplant

Deze luchtzuiverende kamerplant is een kei in het verwijderen van gifstoffen uit de lucht. Hij houdt van een vochtige standplaats én kan tegen weinig licht. Een badkamer zonder raam overleeft ‘ie niet, maar met een klein beetje zonlicht kan hij prima overweg.

De Aloë Vera is gemakkelijk in de verzorging. Hij vindt het niet erg als je ‘m eens vergeet water te geven, want de kluit mag een beetje opdrogen tussen gietbeurten in. Uitkijken met te veel water geven dus.

Je badkamer planten een plekje geven

Nu dat je de planten in huis hebt wordt het tijd om ze in je botanische badkamer te plaatsen. Maar waar? Het ligt er natuurlijk aan hoe groot je badkamer is en wat de indeling is, waar er ruimte is voor planten. Heb je een stellingkast of een hoge kast in de badkamer staan? Dan kan de plant daar bovenop of in.

Als je een wc in de badkamer hebt is er misschien wel ruimte boven het inbouwreservoir. Daar kan je een paar kleine plantjes op kwijt.

En op of rond het bad is meestal ook wel een plekje te vinden. En als je echt geen ruimte heb kan je altijd nog een klein hangplantje nemen. Zo neemt de plant weinig ruimte in beslag en kan jij de overige ruimte gebruiken voor andere spullen.

Wil je meer weten over kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 kamerplanten die een plek in de warme badkamer fantastisch vinden
Sluiten