Deze Kerst doe je het lekker zelf: een adventskalender maken doe je zo

Bij het aftellen naar kerst hoort toch eigenlijk wel een adventskalender. Ze bestaan in alle soorten en maten, en dat geldt ook voor het prijskaartje dat er vaak aanhangt. Ben je een beetje creatief of heb je zin om lekker te knutselen? Dan is zelf een adventskalender maken natuurlijk het allerleukst. Zo pak je dat aan:

Het maken van een adventskalender kan heel simpel of iets lastiger. Het is helemaal aan jou, je budget en de tijd die je hebt.

The most wonderful trends of the year: dit zijn de kersttrends 2020

De 25 dagen tot kerst

Een adventskalender loopt meestal van 1 december tot en met 25 december, oftewel eerste kerstdag. Sommige adventskalenders gaan echter door tot 31 december. Ook dat is afhankelijk van jouw voorkeur. Zorg in ieder geval voor genoeg materiaal voor je kalender.

Bedenk hoe je het wilt doen. Het internet staat vol met ideeën en DIY’s, dus doe vooral veel inspiratie op.

De verpakking van de cadeau’s

Je kan ervoor kiezen om de cadeau’s alleen in te pakken en direct aan een stok of haak te hangen. Zo hoef je niet moeilijk te doen met zakjes of karton vouwen. Je kan er ook voor kiezen om voorgevouwen zakjes te kopen bij de Action of Hema. Zij hebben elk jaar veel spullen waarmee vrij makkelijk een DIY adventskalender te maken is. Of je steekt de handen uit de mouwen en vouwt de zakjes gewoon zelf.

Tip: Mocht je geen voorgevouwen zakjes willen kopen, dan kan je ook wc-rollen gebruiken en de uiteindes naar binnen vouwen. Begin in dat geval wel op tijd met sparen 😉

Je adventskalender versieren

Ook belangrijk: versieren van de zakjes en pakjes. Ga voor toffe stickers, gelpennen (throwback!), kerststerren, en sneeuwvlokjes. Het maakt niet uit hoe je het versiert, als er maar op elk zakje een nummer staat.

Kies een leuk kleurenthema, zoals: blauw met geel, rood met groen, rood met wit en zilver of bijvoorbeeld wit met goud. Alles is mogelijk maar houd het wel bij een paar kleuren. Anders verliest het ook een beetje het kerst gevoel en wordt het eerder de regenboog.

Hang ze vervolgens aan een toffe tak met knijpers en een stuk touw. Je kan ervoor kiezen om ze in de vorm van een kerstboom te hangen, of gewoon onder elkaar. Leef je uit!

Welke cadeau’s doe je er in?

Ook dat is persoonlijke voorkeur, maar meestal zijn het wat kleinere cadeautjes. Je kan ook grote cadeau’s doen, maar dan is het verstandig om in het zakje alleen een briefje te stoppen die je naar de locatie van het cadeau leidt. Anders wordt het heel lastig om het op te hangen terwijl het er ook nog leuk uitziet.

Wat je ook kan doen is de cadeau’s bewaren voor kerst, maar wel elke dag een leuke verassing in het zakje te stoppen. Stop bijvoorbeeld in elk zakje een snoepje waar jij dol op bent, of degene voor wie je het maakt natuurlijk.

Leef je helemaal uit

Je kan er ook voor kiezen om helemaal los te gaan met de adventskalender. In het filmpje hierboven wordt uitgelegd hoe je de deze elegante adventskalender maakt. Het is wel even een werkje, maar het resultaat mag er zijn!

Meer kerst op je beeldscherm?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze Kerst doe je het lekker zelf: een adventskalender maken doe je zo
Sluiten