Interieur 26 feb 2016 Renée Leeuw

18x velours in de woonkamer

Hoewel wij dol zijn op lichte interieurs, vind je ons ook weleens aan the dark side. Er zijn prachtige voorbeelden van ruimtes waar de donkere muren een magische aantrekkingskracht hebben. Het maakt een ruimt al gauw chiquer en in combinatie met een paar luxe, glanzende materialen kun je zo’n donkere kamer een heel elegante look geven. Een stof die heel goed te combineren is met donkere tinten is velours of fluweel. Door de subtiele glans reflecteert deze stof het licht en dat is precies wat je wilt in een donkere ruimte.

Om je een idee te geven van hoe gaaf velours in de woonkamer kan zijn (en vooral in een woonkamer met donkere muren), verzamelden wij een aantal inspirerende beelden. Scrollen maar!

velours in de woonkamer
velours=roomed
roomed-velours1
image017-roomed=velours
5570roomed-lverlours
roomed-fluweel-1
Bron: Welke
roomed-sofa-fluweel
roomed-sofa
Bron: Neptune
velour--roomedModern-Sofa-13

Oké, een fluwelen meubelstuk staat dus prachtig in een donkere ruimte, maar ook in een lichte kamer misstaat het niet. Onderstaand daarom nog een aantal inspiratie beelden van lichte interieurs waar velours de hoofdrol speelt.

line4-roomed-sofa-fluweelbank
roomed-sofa-velours
roomed-fluweel
roomed-fluweel
fluweel-roomed
roomed-sofa
Bron: Neptune
roomed-fluweel-sofa0-
roomed-fluweel-bank
roomed-fluwelen-sofa
Bron: Ruemag

Ben je helemaal geïnspireerd en wil jij graag velours in de woonkamer? We kunnen ons zo voorstellen dat je wel een beetje bang bent om te knoeien op zo’n mooie bank van fluweel. Maar no worries, wij hebben dé trick voor het verwijderen van vlekken!

Reageer op artikel:
18x velours in de woonkamer
Sluiten