Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 27 februari 2016

17x plekken uit sprookjes die echt bestaan

Heb je altijd al eens het kasteel van Doornroosje willen bezoeken? Of het pittoreske stadje van Belle & het Beest? Dat kan! Sprookjes zijn gelukkig gebaseerd op de echte wereld en veel locaties uit sprookjesverhalen bestaan dus echt! Eerder lieten we je al zien dat de bibliotheek uit Belle & het Beest echt bestaat en ook in dit artikel laten we de meest fantastische locaties uit sprookjesverhalen zien. Let op: ze maken héél reislustig!

Bron: Flickr

1. Roemenië

Wauw, deze plek willen we absoluut bezoeken en het fijne is dat het kasteel niet eens zo ver van huis ligt! Peleș Castle ligt in de bergen van Roemenië en werd ooit gebouwd voor Koning Karel I als buitenverblijf.

Bron: Quora
Bron: Flickr

2. Frankrijk

Een sprookje dicht bij huis is het paleis van Versailles. Het lijkt zo uit een sprookje te komen met een fantastische paleistuin en eindeloos uitzicht!

3. Verenigde staten

Dacht je dat wij prachtige tulpenvelden hebben in Nederland? Tulip field in Skagit Valley spant de kroon!

4. Madagascar

De weg van de baobabbomen. Deze bomen zijn meer dan 800 jaar oud!

5. Ierland

The Dark Hedges, een weg met prachtige bomen die in de 18e eeuw geplant zijn. Het verhaal gaat dat hier dikwijls de Grey Lady verschijnt, een spookachtige verbeelding van een jonge vrouw, die eeuwen geleden op mysterieuze wijze overleed. Zij woonde vroeger in een huis vlakbij deze weg met bomen.

Bron: Flickr
Bron: Flickr

6. India

Absoluut op de bucketlist: de Taj Mahal. Bekijk ook even deze fotoserie voor meer beelden van deze prachtige locatie.

7. China

Wie de film Avatar heeft gezien, herkent deze plek misschien wel. Zhangjiajie National Park was ook daadwerkelijk dé inspiratie voor regisseur James Cameron.

8. Malediven

Het strand van Vadhoo Island wordt ‘s nachts op magische wijze verlicht door plankton, wauw!

9. Colombia

Las Lajas Sanctuary is gebouwd op een brug!

10. Schotland

Dit moét je herkennen. The Glenfinnan Viaduct is waar de Hogwarts Express uit Harry Potter over rijdt. Over Zweinstein gesproken.. dat gebouw wordt in real life omgebouwd tot appartementencomplex. Yes, je leest het goed, je kunt dus in Zweinstein wonen!

Bron: Flickr
Bron: Wikipedia

11. Turkije

Alweer een locatie dicht bij huis, die zo uit een sprookje lijkt te komen. Dit is Pamukkale, ook wel kasteel van katoen genoemd.

Bron: Flickr

12. Frankrijk

We blijven ons verbazen over de hoeveelheid prachtige kastelen in Europa! Dit is Mont Saint-Michel. Deze plek veranderde magisch tijdens een zonsverduistering!

Bron: Flickr

13. China

De kliffen van Zhangye Danxia. Prachtige kleuren!

Bron: Flickr

14. Jordanië

Meer dan 2.000 jaar geleden werd Petra gemaakt in de rotsen. Het is nu een toeristische trekker en wij snappen heel goed waarom.

15. Japan

In Kitakyushu is een prachtige ‘tunnel’ van bloemen, blauwe regen om precies te zijn!

Bron: Flickr

16. Nieuw Zeeland

Deze grot wordt verlicht door glimwormen en staat bekend als de Waitomo Glowworm Cave.

17. Duitsland

We eindigen deze bucketlist met een plek dichtbij huis. Het Neuschwanstein Kasteel in Duitsland was het voorbeeld voor het kasteel uit Doornroosje, dat in Disneyland Parijs staat. Ook wordt gezegd dat Tsjaikovsky hier geïnspireerd werd om de muziek van het Zwanenmeer te maken. Een inspirerende plek voor sprookjes dus!

Reageer op artikel:
17x plekken uit sprookjes die echt bestaan
Sluiten