Lotte Wullems
Lotte Wullems Decoratie 29 apr 2017

Vintage typemachines zijn terug van nooit weggeweest

De romanticus in mij verlangt stiekem best naar het tijdperk van de vintage typemachines. Dat je als schrijver, met een glas whiskey naast je, nog een roman of een spannend verhaal tikte en de letters voor je in inkt verschenen op het stukje papier. Of dat nostalgische geluid van de toetsen..

Ondertussen heeft de ouderwetse typemachine plaatsgemaakt voor computers en laptops. Wel hebben vintage typemachines een esthetische functie in huis gekregen als decoratiestuk. Ter inspiratie verzamelden wij de mooiste exemplaren voor in huis.

Een ouderwetse typemachine voegt karakter toe aan je interieur. Combineer het met een retro kastje om de look compleet te maken. Of mix het juist met strakke elementen, voor een moderne twist.

Antiek kan duur zijn. Dus als jij zelf nog een typemachine zoekt, vraag eerst een aan familie. Wellicht heeft je opa nog het exemplaar op zolder staan waar hij vroeger liefdesbrieven op tikte voor je oma.. Anders zijn markten, tweedehands winkels, Marktplaats en Etsy ook nog goede plekken waar jij er zeker eentje kunt scoren.

Kom jij nou toevallig tijdens je zoektocht nog een mooi vintage meubelstuk tegen? Knap het op! Met deze vier tips weet je hoe je dat aanpakt.

Lees meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vintage typemachines zijn terug van nooit weggeweest
Sluiten