De allermooiste interieurs met Chesterfield banken

Chesterfield banken zijn de laatste jaren razend populair en staan zelfs voor duizenden euro’s op Marktplaats. Waarom? Onder andere omdat het verhaal over de banken een beetje een eigen leven is gaan leiden. Maar natuurlijk vooral ook omdat ze gewoon ontzettend mooi zijn.

Een Chesterfield past ondanks zijn uitgesproken design in bijna elk interieur, mits goed gecombineerd natuurlijk. Wij inspireren je graag met wat voorbeelden van de mooiste interieurs met Chesterfield banken. Enjoy!

>> Statement banken voor een woonkamer met extra karakter

Velen denken dat Chesterfield een typisch Engels merk is en zijn daarom bereid om een hoge prijs te betalen voor een échte Chesterfield. Maar in werkelijkheid bestaat de echte Chesterfield bank niet. Hoe zit dat dan?

een stukje geschiedenis

Het verhaal gaat dat lord Stanhope (de vierde graaf van Chesterfield) bezoek kreeg op zijn sterfbed. Het bezoek nam plaats in een speciaal voor de graaf ontworpen stoel. Nadat lord Stanhope overleed, stond de bediende erop dat de visite precies die stoel meenam. Er wordt gezegd dat deze stoel de voorloper was van wat nu de Chesterfield bank genoemd wordt: een bank met ruitenpatroon, knopen en een genagelde voorkant.

Hoewel veel Chesterfields in donker leer gemaakt worden, bestaan er ook veel andere varianten. Bijvoorbeeld in velours, gladde stof of in een opvallende kleur leer.

Bron: Archzine
Bron: Frontgate

WHERE TO SHOP

Als je dus ooit nog op zoek gaat naar Chesterfield banken dan weet je nu dus dat je echt geen duizenden euros hoeft te sparen. Wél moet je een beetje geluk hebben. Aangezien genoeg mensen in de veronderstelling zijn dat een Chesterfield nu eenmaal duur hoort te zijn vanwege het merk. Onze tip: speur regelmatig Marktplaats af en zoek dan vooral in een omgeving buiten de randstad.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
De allermooiste interieurs met Chesterfield banken
Sluiten