Renée Leeuw
Renée Leeuw Gang 17 mrt 2016

14x ronde spiegels in de gang voor een vrolijke binnenkomst

Wist je dat ronde vormen over het algemeen meer positieve reacties opwekken dan scherpe hoeken? Als je daar over nadenkt, is het eigenlijk best bijzonder dat de meeste ontwerpen bestaan uit rechte lijnen. Natuurlijk zijn ronde designs niet altijd even praktisch en ruimtebesparend, maar als je het aan de wand hangt, gaat dat argument niet op. Met dat gegeven in ons achterhoofd bedachten wij dat de hal toch wel de beste plek is om positieve reacties op te wekken. Dat is immers de plek waar iedereen het huis in komt!

Reden genoeg om je voor de styling van de gang te inspireren met ronde spiegels dus. Wij zetten de mooiste voorbeelden op een rijtje zodat iedereen bij jou direct een positieve binnenkomst heeft.

Door spiegels lijkt de ruimte groter

In een kleine gang of hal zijn spiegels sowieso een goede toevoeging. Door de reflectie wek je de illusie dat de ruimte groter is. Bovenstaande combinatie is ook nog eens praktisch: een smal wandmeubel neemt weinig ruimte in beslag en biedt net genoeg ruimte voor spullen, zoals sleutels en sjaals.

Bron: Laura Gilabert Millan
Bron: WestElm

a touch of gold

Ronde spiegels met gouden randen maken van de hal direct een warme, omarmende ontvangst. Combineer deze spiegel met een houten meubel, planten en eventueel een kleed voor een bohemian look.

Stoere leren banden

Heel populair zijn de ronde spiegels aan stoere leren banden. Zo’n exemplaar kun je ook heel makkelijk zelf maken met een oude riem, zoals we in deze DIY laten zien.

Bron: Decoist

Stoer touw

In dezelfde stijl maar dan net even anders: een ronde spiegel aan stoere touwen.

Bron: Decoholic

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
14x ronde spiegels in de gang voor een vrolijke binnenkomst
Sluiten