Interieur 4 apr 2016 Renée Leeuw

14x manieren om je inspiratiebeelden een plek te geven

Als je een creatief beroep hebt, ben je constant bezig met het verzamelen van inspiratie. Belangrijk is dan dat je al die inspiratiebeelden en ideeën een plek kunt geven. Dit kan natuurlijk online met Pinterest bijvoorbeeld, maar het werkt soms ook heel goed om bepaalde beelden een fysieke plek te geven. Het liefst naast je bureau zodat je er af en toe naar kijkt en de verzameling inspiratie uiteindelijk bundelt tot een geniaal nieuw idee of concept. Bovendien scheur je ongetwijfeld regelmatig was bladen uit magazines en tja, die kun je niet zo gemakkelijk pinnen.

Met dit artikel willen we je inspireren om aan de slag te gaan met je eigen moodboard. We laten zien dat je op verschillende manieren je inspiratiebeelden een plekje in je home office kunt geven. De ideeën zijn allemaal budget proof!

ikea_inspiration_corky_works_1-1
Bron: IKEA
roomed-homeoffice

Het klassieke prikbord van kurk krijgt een update! Bekleed bijvoorbeeld je hele muur met kurk óf hang kleine vormen kurk aan de wand om inspiratiebeelden vast te zetten. Zoals je wellicht hebt gemerkt, wordt kurk steeds vaker gebruikt als materiaal voor meubels. Zo zagen we het ook al terugkomen in de speciale designercollectie van IKEA.

werkplek-roomed

Hang een aantal smalle planken boven je bureau zodat je daar boeken, lijsten en ander inspiratiebeeld kunt zetten. Je kunt de plankjes zelf maken, maar bij IKEA verkopen ze ook heel handige smalle planken.

roomed-inspiratie-bord
Bron: Hitta Hem
roomed-hitta-hem-office
Bron: Hitta Hem

Een veel geziene manier om inspiratie te bundelen is het moodboard van gaas. Hier kun je met klemmetjes van alles aan hangen en het staat ook meteen heel stijlvol. Wij zijn groot fan!

kokkola28_163041593

Hang klemborden aan de wand of koop een aantal losse klemmen die je aan de muur bevestigd.

Stylizimo_workspace-roomed

Heb je van die mooie kledinghangers in koper, goud of een andere mooi (metallic) tint? En vind je het eigenlijk zonde om die in een dichte kledingkast te hangen? Gelijk heb je. Je kunt ze net zo makkelijk aan een spijker in de muur hangen om je inspiratiebeelden aan te hangen. Vooral voor magazines is dit een handige houder.

roomed-schoolbord
inspiratiebeelden home office
Bron: Decoist

Schilder een muur met krijtbordverf om je eigen schoolbord te creëren. Hier kun je vervolgens van alles op schrijven en met washi tape kun je hier weer inspiratiebeeld aan hangen.

roomed-home-office
Bron: Decordots

Heel simpel, maar wel leuk. Span een touw en hang hier je inspiratiebeelden aan met kleine knijpertjes.

6a00d8358081ff69e201a511f4e2f4970c-800wi
f6d4fef954f9bd74f6c89b17e31cf479
Bron: Notey

Pegboards zijn super handig en ze komen in vrijwel elke ruimte goed van pas. Zelf een maken? Check de DIY.

memobord

Of DIY een bord met elastiekjes! In deze DIY laten we zien hoe.

79ideas_working_space_smitten_studio

De meest simpele manier om je inspiratiebeelden te verzamelen: met washi-tape, gewoon op de muur! Ook heel handig als je in een huurhuis woont, want washi tape laat geen vlekken achter.

Reageer op artikel:
14x manieren om je inspiratiebeelden een plek te geven
Sluiten