140 jaar oude schuur wordt omgetoverd tot jaloersmakend landhuis

Wanneer architecten een oud gebouw tot woonhuis mogen transformeren, is het altijd spannend in hoeverre de originele structuur zichtbaar blijft in het nieuwe ontwerp. Wat dat betreft is de verbouwing van deze oude schuur in Duitsland absoluut geslaagd.

De karakteristieke balken komen geweldig tot hun recht in het gigantische landhuis en het design is een gave mix van moderne en authentieke elementen.

De oude schuur vóór de verbouwing

De oude schuur ná de verbouwing: een jaloersmakend landhuis

De transformatie is het werk van Thomas Kröger’s architectenbureau. De architecten kozen ervoor om de centrale hal groot en hoog te houden zodat de karakteristieke vorm van de schuur behouden werd. Rondom deze hal maakten zij kleinere ruimten, waar de keuken, living, slaapkamers en andere privé-ruimtes zich bevinden.

Eigenlijk is het landhuis één grote ruimte door de vele glazen wanden, waardoor vrijwel alle ruimtes uitkijken op de centrale hal en zodoende met elkaar verbonden zijn.

Uit economische overwegingen hebben de architecten de grote hal onverwarmd gelaten (afgezien van de gigantische open haard) en worden alleen de omringende kleinere ruimtes verwarmd.

Vond je dit gaaf? Check dan ook hoe een oude schuur in de Bourgogne omgetoverd werd tot prachtig woonhuis.

Hoe heerlijk is die landelijke omgeving?

www.yatzer.com

Reageer op artikel:
140 jaar oude schuur wordt omgetoverd tot jaloersmakend landhuis
Sluiten