14 DIY’s om de slaapkamer een boost te geven

De slaapkamer wordt nog weleens gezien als het vergeten kamertje in huis. Het is een plek waar je vrij veel tijd doorbrengt, maar het grootste deel van die tijd heb je toch je ogen dicht. Toch is het niet geheel onbelangrijk om ook van de slaapkamer een fijne ruimte te maken, waarin jij je thuis voelt en graag tot rust komt. Aan de slag dus!

We begrijpen heel goed dat je dit het liefst doet zonder al teveel geld uit te geven en daarom hebben we veertien toffe handmade ideeën voor je op een rijtje gezet.

De leukste DIY’s voor de slaapkamer

Van hoofdbord tot verlichting.

1. Het hoofdbord in de slaapkamer

Een hoofdbord maakt je bed een heel stuk spannender. En er bestaan dus een heleboel DIY’s die het niet alleen spannender maken, maar die ook nog eens leuk zijn om te doen. Wat een geluk!

 • Maak deze toffe IKEA hack door hout te plakken op het Ikea Malm bedframe. Lees het complete stappenplan in dit artikel.
 • Een hoofdbord in de slaapkamer dat is geïnspireerd op de bedden in het prachtige ACE hotel. Weten hoe je dit zelf maakt? Lees de beschrijving hier.
 • Slapen in een bed met een dromerige bloemenzee als hoofdbord? Yes, please. Check nog meer toffe ideeën voor hoofdborden die je zelf kunt maken.

2. Het perfecte nachtkastje

Een nachtkastje is super handig, maar meestal een beetje saai. Deze varianten bewijzen dat er ook genoeg leuke alternatieven zijn voor dat kastje naast je bed!

 • Geen ruimte voor een staand kastje? Gelukkig is er altijd ruimte over op de muur. Lees hier hoe je oude lade als nachtkastje kunt gebruiken.
 • Veel magazines over die je zo nu en dan nog weleens wilt doorbladeren? Je kunt ze natuurlijk ook prima stapelen en als nachtkastje gebruiken in plaats van ze in een kastje op te bergen.
 • Wij zijn heel erg fan van dit creatieve lamp-plankje. Op het plankje kun je iets kleins neerzetten, zoals plantjes of een boek. En die koperen buis met het peertje vinden we helemaal te gek!

Wist je trouwens dat je je nachtrust kunt verbeteren door het stylen van je nachtkastje? Wij geven je vijf tips.

3. Decoratie voor de slaapkamer

Met decoratie voeg je heel makkelijk sfeer toe aan de kamer. Denk aan fijne gebreide plaids, een mooie kussenhoes of een toffe spiegel. Ook die customize je natuurlijk gewoon zelf.

 • Bij het maken van dit kussen heb je een aardappel nodig. Dat klinkt erg gek ja, maar bij het lezen van de beschrijving snap je meteen waarom. We promise!
 • Een spiegel zonder frame saai? Helemaal niet! Deze DIY is echt bizar makkelijk, maar heeft wel veel impact. Het groene takje geeft meteen een rustige look, en dat is natuurlijk precies wat je nodig hebt in de slaapkamer. Check in het wat je nog meer kunt doen met een spiegel zonder frame.

4. Verlichting in de slaapkamer

Of het nu gaat om een hanglamp, bureaulamp of staande lamp, ook met verlichting kun je heel veel zelf doen. Dat is natuurlijk veel toffer dan een saai spotje in het plafond.

 • Heb je nog ergens een oude jampot liggen? Daar maak je deze lamp dus mee!
 • Mocht het nog niet duidelijk zijn: wij zijn best wel fan van koper en beton. Deze stoere industriële lamp maak je zo.
 • Een lamp van een kruising tussen een kruk en een lamp. Hoe noem je dat? Juist, een kruklamp. Zo maak je hem.

5. Mooie opbergruimte

Opbergruimte is natuurlijk altijd handig, of je nu in een grote of kleine ruimte leeft. Maar het oog wil natuurlijk ook wat!

Heb je de smaak te pakken? We delen nog zes ideeën voor de slaapkamer die weinig tijd en geld kosten.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
14 DIY’s om de slaapkamer een boost te geven
Sluiten