13x inspiratie voor de ultieme mannelijke slaapkamer

Je kan je vast wel een beeld vormen bij een mannelijke slaapkamer. Stoere meubels, natuurlijke materialen en donkere kleuren bepalen vaak de toon. Maar wat moet je precies doen als je deze look zelf wilt creëren? Daar gaan we je mee helpen! In dit artikel geven we je een dosis inspiratie en tips voor het creëren van de perfecte mannelijke look in je slaapkamer!

Wil je graag meer inspiratie opdoen voor een stoer interieur? Neem dan even een kijkje in deze mannelijke loft in Amsterdam

Persoonlijke items maken jouw interieur uniek. Met foto’s kan je simpel en stijlvol je mooiste herinneringen aan de muur verzamelen. Heb je spullen verzameld tijdens je reizen? Geef ze een plek, net zoals items die iets zeggen over wat je in het dagelijks leven doet. Een goede plek om je persoonlijke spullen een plek te geven, is je nachtkastje. Lees hier hoe je dat het beste aan kunt pakken.

Maak je slaapkamer persoonlijk door kunst in de ruimte te zetten of aan de muur te hangen. Misschien ben je groot fan van een bepaalde fotograaf of heb je een stoere art print gevonden in een winkel, gallery of online. Check een van deze websites voor betaalbare kunst en maak je slaapkamer persoonlijk met kunst die jou aanspreekt.

Wil je meer weten over hoe je kunst terug kan laten komen in de slaapkamer, bekijk dan deze post.

Bron: HGTV

Bij een mannelijk interieur denk je aan donkere kleuren. De manier om slaapkamer een donkere uitstraling te geven, is natuurlijk door veel zwart toe te voegen en bijvoorbeeld de muren helemaal donker te schilderen. Het nadeel van een donker interieur is wel dat een ruimte veel kleiner lijkt. Zorg er daarom voor dat er wel voldoende licht in je slaapkamer komt én zorg voor contrast door bijvoorbeeld wit of felle kleuren terug te laten komen elders in de ruimte. Je kan het natuurlijk ook subtieler aanpakken door zwarte accenten toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan zwarte meubels of een dekbedovertrek in donkere tinten. Ook op deze manier krijgt jouw slaapkamer een stoere uitstraling.

>> 10x inspiratie voor donkere slaapkamers

Bron: Ultralinx

Natuurlijk is de slaapkamer bedoelt om de nacht door te brengen, maar als je ruimte over hebt dan hebben we nog een suggestie voor die lege hoek. Zet daar die droom lounge chair neer, het liefst van stoer leer, om de look compleet te maken.

Een goede nachtrust is essentieel en daar kunnen planten bij helpen! Planten zuiveren namelijk de lucht en geven zuurstof af, waardoor je beter slaapt. Bovendien zorgen planten ook voor een hogere vochtigheidsgraad in de slaapkamer, wat goed is voor je luchtwegen (lees hier meer over de gezonde effecten van planten). Naast de genoemde benefits zorgen planten ook voor een levendige en stoere look, win-win dus!

Bron: Homedsgn

Een slaapkamer vol stoere meubels en ruwe materialen kan ook snel heel druk worden. Je moet hier natuurlijk wel tot rust kunnen komen. Probeer daarom niet téveel stoere elementen in je slaapkamer te zetten, maar zorg voor een fijne mix: rustige (stoere) materialen, zoals hout en linnen, combineer je met industriële accessoires, zoals metalen lampen en leren details.

Shop the look van bovenstaande slaapkamer.

Bron: Art Fido

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
13x inspiratie voor de ultieme mannelijke slaapkamer
Sluiten