Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 16 mrt 2016

13x half geschilderde muren in de kinderkamer

Wil jij de muren van de kinderkamer een kleurtje geven, maar vind je het nogal lastig om de juiste kleur te kiezen? Wij hebben een perfect idee voor als je twijfelt: ga voor half geschilderde muren! Zo kun je bijvoorbeeld twee kleuren combineren of juist voor een deels witte en deels gekleurde wand kiezen. Ideaal als je niet één tint kunt of wilt kiezen. In dit artikel zetten wij een paar ideeën op een rijtje ter inspiratie.

Kijk goed naar de beelden waarbij het onderste deel van de muur donkerder geverfd is. Optisch brengt dat de kamer meer bij elkaar, waardoor het niet als een grote ruimte aanvoelt, maar juist als een knusse ruimte; precies wat je wilt bereiken in een kinderkamer!

Bron: Homedit
Bron: Flickr

Kan je de witte muren nog niet helemaal gedag zeggen? Kies dan voor een witte basis en verf het onderste deel van de wand in een kleur. Zo maak je de ruimte optisch kleiner en knusser en dat is wel zo fijn. Jij vindt de kinderkamer misschien helemaal niet zo ruim, maar kleine kinderen ervaren dat natuurlijk heel anders.

Bron: Petit Pan

Kun je juist niet kiezen tussen verschillende kleuren? Combineer dan twee tinten op één muur! Ideaal voor de twijfelaars onder ons.

Bron: Ekko Rocks

Creëer een speels effect door zigzag-patronen op de muur te verven. Het lijken net bergen!

Of ga voor lieve golfpatronen op de muur!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
13x half geschilderde muren in de kinderkamer
Sluiten