Florence
Florence Compact Wonen 17 jul 2013

8 makkelijke en handige tips voor een kleine ruimte

Dat we niet allemaal op een paar honderd vierkante meter kunnen wonen, is dan maar zo. Het allerbelangrijkste is dat je een eigen huisje of kamer hebt! En die kun je helemaal naar eigen wens inrichten. We begrijpen dat het in kleinere huizen wat meer een uitdaging is en daarom helpen wij je graag een handje.

Een kleine ruimte vraagt soms om wat creativiteit en om jou een beetje op weg te helpen zetten wij zeven handige én makkelijke tips op een rijtje.

1. Het gordijn

Wanneer je huis uit één ruimte bestaat, maar je toch graag een scheiding zou willen maken tussen ‘slaapkamer‘ en ‘zitkamer’, zou je een gordijn kunnen gebruiken om de ene ruimte ‘af te sluiten’. Deze komen natuurlijk in vele soorten en maten. Ga voor een neutrale kleur of zelfs een rolgordijn, wat nog minder ruimte inneemt. Let wel even op dat bij het gebruik van grote volle gordijnen je ruimte ook kleiner kan gaan lijken.

2. De boekenplank

Als je weinig ruimte in je kamer of huis hebt, zijn boekenplanken een ideale manier om spullen op te bergen. Vooral in kleine ruimtes met een hoog plafond zijn planken ideaal. De spullen die je niet zo vaak gebruikt, kun je het best opbergen in manden, die je dan weer op de hoogste planken zet. En wanneer je geen ruimte hebt voor een apart bureau is de boekenplank ook een heel handig alternatief!

3. Scheidingswanden

De glazen wand is een wat arbeidsintensievere manier om de ruimte op te delen, maar het is wel een geweldig aanzicht. Bovendien heeft het een ruimtelijk effect. Omdat je erdoorheen kunt kijken, lijkt de kamer ruimer en neemt het verder ook geen licht weg.

4. Een handige slaapbank

Multifunctionele meubels zijn een must in een kleine ruimte. Vooral een slaapbank is erg handig. Overdag een mooie bank om lekker te relaxen en ‘s avonds tover je de slaapbank in een handomdraai om tot comfortabel bed. Een slaapbank is perfect voor als je in een studio woont! Klik hier voor meer inspiratie voor fijne slaapbanken.

5. Schuifdeuren

Gebruik schuifdeuren in plaats van openslaande deuren. Dit neemt minder ruimte in beslag en je kunt daardoor grotere objecten, zoals bijvoorbeeld een bed, kwijt in een kamer.

6. Ophangen

Kasten nemen vaak veel ruimte in beslag, maar zijn wel essentieel om kleding en andere spullen in op te bergen. Heb je te weinig ruimte voor al jouw kleren, maar wel nog een stukje muur over? Ga dan de hoogte in en bevestig aan je plafond een stang waaraan je kleding kunt ophangen.

7. Kussens

Geen ruimte voor een bank of een extra stoel? No worries! Leg een paar grote zitkussens op de grond. Het ziet er knus uit en je kunt ze makkelijk stapelen wanneer je ze niet gebruikt.

Ook leuk: in deze DIY laten we zien hoe je een stoer daybed kunt maken van pallets!

Bron: 1 decor

8. Tafel

Is jouw keuken nét te klein voor een eettafel? Ga voor een uitklapbare tafel! Ingeklapt is het een stoer item aan de wand en uitgeklapt een gezellige eettafel. Ook handig: als je net even een groter aanrecht nodig hebt, kun je de uitklaptafel gebruiken als verlengstuk van je werkblad.

Reageer op artikel:
8 makkelijke en handige tips voor een kleine ruimte
Sluiten